Sari la conținut
un-semn-nou-de-circulatie-in-romania

Un nou semn de circulatie a aparut in Romania, acesta semnaland zonele in care se produc frecvent accidente rutiere. Este vorba despre un triunghi rosu, cu o bulina neagra in mijloc.

Aceta a fost amplasat mai intai in Bucuresti, si urmeaza sa marcheze zone periculoase din intreaga tara, relateaza Stirile Pro TV.

Triunghiul rosu cu bulina neagra a fost inclus si in Codul Rutier din Romania, acesta existand deja in numeroase tari europene, si va fi amplasat in mai multe zone de risc, unde au loc frecvent accidente grave de circulatie, unele dinre ele cu victime.

In Capitala exista 33 de astfel de locuri, iar printre ele se numara intersectia dintre Bulevardula Dacia cu strada Polona, unde a murit intr-un accident rutier si cantaretul Teo Peter. In primele luni ale anului, 16 accidente rutiere au avut loc in aceasta intersectie, soldate cu 27 de victime.

Soferii dau vina pe copaci, care acopera indicatoarele. In plus, ei spun ca imobilele construite foarte aproape de intersectie ingusteaza campul vizual al conducatorilor auto. Aceeasi problema sa regaseste pe mai multe strazi din Bucuresti.

Peste 40 de astfel de semne de circulatie vor fi montate in intreaga tara, pe drumurile nationale, pentru a semnala unde e bine sa fii cu ochi-n patru si sa reduci viteza. Cele mai multe panouri vor fi amplasate pe DN1, in judetul Sibiu, si pe DN7, intre Bucuresti si Nadlac.

Comentarii

Ultimă oră