Sari la conținut
un-pas-pana-la-finala

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, va juca, joi, după ora 16.30, pe terenul central de la All England Club, în semifinalele turneului de la Wimbledon, cu jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13). Meciul dintre Halep şi Bouchard este al doilea de pe terenul central, fiind precedat de cealaltă semifinală dintre Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, şi Lucie Safarova, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 23. Prima partidă va începe la ora 15.00. Scorul întâlnirilor directe dintre Halep și Bouchard este de 1-0 pentru româncă. Halerp a învins-o pe Bouchard, anul acesta la Indian Wels cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4.

A defilat în sferturi. Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit  prima jucătoare din România care se califică în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19.Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981. Cel mai bun rezultat al unui român la Wimbledon este accederea în finală. Ilie Năstase a reuşit acest lucru de două ori, în 1972 şi 1976. La meciul câştigat de Simona Halep în 57 de minute au asistat şi prinţul William şi ducesa Kate. Calificarea în semifinale este recompensată cu 440.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA. În penultimul act, Halep va juca astăzi cu canadianca Eugenie Bouchard (locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13) care a trecut în sferturi de Angelique Kerber (Germania, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 9), scor 6-3, 6-4. Jucătoarea din Constanţa se află la numai un meci de locul 2 WTA. O calificare în finală o va „urca" pe Halep în poziţia a doua mondială, după americanca Serena Williams. Simona Halep a reuşit în acest an să atingă sferturile de finală Australian Open, finala la French Open şi acum continuă, în semifinale, la Wimbledon. Ea este jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiţie la All England Club.

„Cel mai bun tenis”. Simona Halep a declarat  după ce s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon, că a intrat mai greu în atmosfera partidei cu Sabine Lisicki, scor 6-4, 6-0, însă după ce scorul a ajuns la 4-1 în favoarea sportivei germane, a jucat cel mai bun tenis al său.  „Nu a fost chiar uşor. A fost un meci bun, în care am început mai lent. Am fost condusă cu 4-1, după care am revenit şi am jucat cel mai bun tenis. A fost incredibil să joc pe Arena Centrală, m-am bucurat de fiecare moment acolo. Sunt fericită că am putut câştiga în două seturi, pentru că trebuie să fiu gata pentru meciul de mâine", a spus Halep. Contra jucătoarei din Germania, Halep a reușit un și de 11 game-uri consecutive. Simona Halep a afirmat că faţă de turneul de la Roland Garros are mai multă experienţă. „Şi la Roland Garros am fost jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiţie, dar acum am mai multă experienţă, nu mai am atâta presiune şi dau totul pe teren pentru că iubesc tenisul", a adăugat Halep. Simona Halep a menţionat că nu are niciun secret pentru rezultatele bune obţinute în ultima perioadă. „Nu este vorba de nicio cheie. Este vorba de faptul că am mai multă încredere. Secretul este să mă bucur de fiecare meci. Îmi place cum mă mişc pe teren, cum mă simt şi mă bucur de fiecare moment", a completat Halep.

Comentarii

Ultimă oră