Sari la conținut

Un nou semafor pietonal pus în funcțiune în Brașov

un-nou-semafor-pietonal-pus-in-functiune-in-brasov

Din 20 iulie, va fi pus în funcțiune un nou semafor pietonal, respectiv cel de la trecerea de pietoni de pe Calea București, de la sensul giratoriu str. Poienelor - Calea București - Saturn. Acesta funcționează doar pe sensul de mers dinspre București spre centru, pe modelul celui de la sensul giratoriu de la str. Lungă cu str. Stadionului și Calea Făgărașului, la complexul Bartolomeu, respectiv pe sensul de intrare în sensul giratoriu, pentru a nu se bloca traficul în intersecție.

Odată cu punerea în funcțiune acestui semafor, programul pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni ajunge, de la începutul anului, la 8 semafoare pentru pietoni instalate și 28 de treceri de pietoni iluminate suplimentar.
Semaforizarea și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni reprezintă o alternativă pe care Primăria Brașov și-a propus să o implementeze în locul sistemelor de reducere a vitezei (bumpere).


Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de ,,cerere traversare pentru pietoni”, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare).
Locațiile au fost stabilite în Comisia de circulație, ținând cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizelor de risc de accidente și pe baza necesarului de fluidizare a traficului.

Comentarii

Ultimă oră