Sari la conținut

Un nou exercițiu militar de amploare, la Cincu – „Saber Guardian 2017”

un-nou-exercitiu-militar-de-amploare-la-cincu-saber-guardian-2017

Militarii din 22 de țări NATO vor face exerciții și antrenamente în Poligonul de la Cincu.

Saber Guardian 2017 (SG17), cel mai mare exerciţiu desfăşurat în regiunea ţării noastre, este gata de start, la acesta urmând să participe 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Exerciţiul, condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se va desfăşura, în perioada 11-20 iulie 2017, pe teritoriile Bulgariei, României şi Ungariei.

Pe teritoriul României, exercițiul se va desfăşura în peste 20 de poligoane şi raioane de dislocare, iar printre locaţii se numără și Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” Cincu.

Astfel, în poligonul de la Cincu vor avea loc exerciții pe parcursul mai multor zile: 13 iulie 2017 – Exercițiu de conducere a focului Getica Saber 17 Centrul Național de Instruire Întrunită (CNII) “Getica” Cincu; 14 iulie 2017 – Exercițiu demonstrativ al structurilor de geniu Resolute Castle 17 CNII Cincu; 15 iulie 2017 – Exercițiu întrunit cu trageri de luptă Getica Saber 17 CNII Cincu.

Pentru mărirea eficacității acestuia, SG17 va fi sprijinit de câteva exerciții de mai mică amploare ale SUA și țărilor partenere și aliate din Europa care vor avea loc, în vara acestui an, în regiunea Mării Negre, facilitându-se, în acest mod, execuția unei game largi de acțiuni militare pentru asigurarea securității și stabilității în zonă.

Saber Guardian 2017 va începe cu activităţi de relaţionare ale militarilor români şi americani cu autorităţile şi comunităţile locale, în perioada 11-14 iulie 2017, în garnizoane aflate pe itinerariile de deplasare către poligoanele şi raioanele de dislocare. Participanții la antrenamente fac parte din Regimentul 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii şi din Brigăzile Multinaţională Sud-Est din Craiova şi 2 Vânători de Munte din Braşov.

Exercițiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit până în prezent, prin rotație, de Bulgaria, România și Ucraina. SG17 este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere.

Comentarii

Ultimă oră