Sari la conținut

Un braşovean din Şchei s-a trezit cu ursul în curte, pe timp de zi

un-brasovean-din-schei-sa-trezit-cu-ursul-in-curte-pe-timp-de-zi

Un urs în vârstă de trei ani a coborât miercuri din pădure, în jurul orei 14.00, în curtea unui braşovean de pe strada Tocile, care are casa chiar lângă pădure.

La faţa locului s-au deplasat câţiva pădurari de la Regia Pădurilor Kronstadt, însă ursul a plecat înapoi spre pădure. Animalul nu a atacat pe nimeni, acesta căuta de mâncare probabil şi a ajuns în Şchei, unde este capăt de linie pentru autobuzele RATBV.

Potrivit lui Dan Olteanu, directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, acelaşi urs a fost în vizită în cartierul Şchei şi duminică, atunci când animalul sălbatic a mâncat o capră şi mai multe găini.

Se ia în calcul posibilitatea tranchilizării acestuia după primirea acordului din partea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor iar în cazul în care este nevoie, ursul ar putea ajunge la Grădina Zoologică sau la Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti.

În ultimele zile, urşii s-au apropiat periculos de zonele locuite. Acum două săptămâni, un alt urs a fost filmat în timp ce alerga pe o stradă din centrul Braşovului. El a fost capturat şi relocat.

Comentarii

Ultimă oră