Sari la conținut

"Un bilet spre fericire", o nouă piesă în premieră la Dramatic

un-bilet-spre-fericire-o-noua-piesa-in-premiera-la-dramatic

Prima premieră a Teatrului „Sică Alexandrescu”, în anul 2013, aduce la rampă un text maghiar contemporan, semnat de Spiró György. Textul "Un bilet spre fericire" a fost prezentat sub forma unui spectacol-lectură, la Festivalul de Dramaturgie Contemporană din toamna trecută, şi a fost transpus, acum, într-un spectacol de către regizoarea Diana Lupescu, actorii Bianca Zurovski şi Mihai Bica, scenografa Luana Drăgoiescu. Traducerea îi aparţine lui Zeno Fodor.

Avanpremiera spectacolului "Un bilet spre fericire" are  loc joi, 14 martie, ora 19.00, la Sala Studio  a  Teatrului „Sică Alexandrescu”.Preţul biletelor: 10 lei. Preţ redus pentru elevi, studenţi: 5 lei.

Un bilet spre fericire (cu titlu original Prah – praf, în limba croată), redă povestea unui cuplu sărac aflat în faţa unui bilet câştigător la loto.

Fiecare dintre noi speră, declarat sau nu, că într-o bună zi norocul are să-i surâdă, dintr-o dată. Mulţi dintre noi  completează în fiecare săptămână un bilet de loto, visând... Dar ce te faci atunci când realitatea la care ai visat atâta timp, odată ce se întâmplă, depăşeşte capacitatea ta de a o înţelege, de a o accepta şi de a ţi-o asuma? Ce te faci atunci când nu ştii cum şi de unde „să o apuci”?

Pentru cuplul din spectacolul Teatrului „Sică Alexandrescu” –  o comedie  tandru-amară –, biletul câştigător se pare că devine o povară, căci lucrurile scapă de sub control, rănile vechi din căsnicie şi nemulţumirile ascunse până atunci sunt aduse din nou în lumină. Spiró György prezintă cu umor nu numai o situaţie specială de viaţă, dar şi relaţiile care se dezvoltă într-un cuplu, de-a lungul anilor, influenţate fiind şi de un mediul social, uşor recognoscibil pentru toţi locuitorii Europei de Est.

Comentarii

Ultimă oră