Sari la conținut
umar-la-umar-la-mix-actual-01082018

Când cultura(autentică) primește susținere din zona bussinesului (autentic) nu pot rezulta decât lucruri care să bucure suflete și să lumineze minți.

Așa s-a întâmplat când Despărțământul Astra (Asociațiunea Transilvană pentru literatura română și cultura poporului român, cea născută sub mitropolitul Șaguna, în 1861 și apoi adormită de comuniști, pentru a fi reînviată după Revoluție) din Codlea a devenit partenera Uniunii Naționale a Patronatului Român.


Așa că, în an centenar, cei doi parteneri pornesc o impresionantă aventură culturală și educativă, adică o expoziție itinerantă prin Țara Bârsei și Țara Făgărașului, pentru a încheia ïn orașul în care Astra s-a născut, Sibiul, pe 2 Decembrie, imediat după Ziua Națională.

Expoziția poartă 100 de splendide figurine de lut ale meșterului atât de regretat, Nicolae Diaconu din Codlea, vestit în lumea largă pentru măiestria prin care a dat firmă și viață figurinelor, a cărui muncă și glorie a preluat-o atât de frumos fiul lui, Marius Diaconu.

Figurinele de lut pleacă la drum pe 17 Septembrie, din Brașov, însoțite de artiști, de copii, de conferințe tematice și nume care spun lumii povești adevărate despre poporul român.

Și ce poveste poate fi mai frumoasă decât cea a doctorului patriot Nicolae Căliman și a familiei sale, care a dat atât de mult Brașovului( criticul cinematografic Călin Căliman sau Mălina Dumitrescu de la Hospice, fiind doar două mlădițe celebre)?


Mircea Dragoș-președinte Despărțământ Astra și Ștefan Moldoveanu, președinte UNPR- Centrul Transilvania, umăr la umăr, la Mix Actual.

Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră