Sari la conținut

Marţi seară, de la ora 21:00, România întâlneşte în ultimul meci din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2012 reprezentativa Albaniei, în deplasare, la Tirana. Un meci care contează doar pentru statistici! Şansele noastre de a participa la CE, au fost din păcate irosite încă din startul campaniei.  
Grup impresionant de… excursionişti! O delegaţie numeroasă a României, numărând 99 de persoane, a făcut deplasarea la Tirana, pentru ultimul joc din preliminariile CE 2012, cu Albania. Un meci fără nici o miză imediată, dar important pentru selecţionerul Victor Piţurcă, "ca să încercăm să revenim într-o urnă valorică mai bună". Dintre jucătorii care au făcut deplasarea, doar Cristi Tănase şi Gabi Tamaş sunt încă incerţi. "Vom afla cu siguranţă dacă vor putea evolua împotriva Albaniei abia cu o oră înaintea jocului", a confirmat starea celor doi medicul "naţionalei", Pompiliu Popescu. Cu Albania, în lipsa lui Raţ, suspendat, selecţionerul Victor Piţurcă intenţionează să-i redea "Briliantului" banderola "tricolorilor"
De la Mitică citire… Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a luat în derâdere jocurile din preliminariile pentru EURO 2012, acolo unde România a ratat calificarea."Toate meciurile echipei naţionale din această campanie au fost amicale, de la România - Albania de la Piatra Neamţ până la jocul cu Belarus", a spus Dumitru Dragomir.
S-a modificat ora de start UEFA a anunţat că a fost de acord cu solicitarea Albaniei şi a decis devansarea cu o oră a jocului Albania-România. Programat iniţial de la ora 22:00, aceeaşi cu a partidei Franţa-Bosnia, forul continental a luat act că meciul de la Tirana nu mai are nici o relevanţă pentru calificare şi l-a mutat de la ora 21:00.
Speranţe pentru CM? Fostul selecţioner din perioada 2000-2001, Ladislau Boloni,  are încredere în Piţurcă şi este de părere că ar trebui să ne calificăm la Campionatul Mondial. "Avem o grupă uşoară. Nu ar trebui să ne temem de Turcia, Ungaria sau Estonia, pentru că avem şanse la calificare. Am vorbit cu Piţurcă şi ştiu că doreşte foarte mult să refacă echipa naţională. Este un băiat foarte ambiţios şi încăpăţânat, are acea încăpăţânare pozitivă. Sper să găsească soluţiile potrivite", a spus tehnicianul lui Paok Salonic.
Franţa sau Bosnia? Franţa şi Bosnia vor fi primele două clasate la final, în grupa D. Înaintea joculuzi decisiv de la Paris, francezii au 20 de puncte, cu unul mai mult decât bosniacii. Franţei îi este suficient un rezultat de egalitate pentru a câştiga direct biletele pentru Euro 2012. Pentru a evita barajul, Bosnia trebuie să bată echipa lui Blanc!

Comentarii

Ultimă oră