Sari la conținut

Şeful poliţiei Capitalei, Vasile Viorel, a declarat că autorul crimei a cărei victimă a fost avocata Elodia Ghinescu a fost identificat. Criminalul este soţul Elodiei, Cristian Cioacă, a spus chestorul, pentru  Antena3. "Se ştie autorul crimei a cărei victimă a fost Elodia", a declarat chestorul Vasile Viorel, cel care a condus ancheta în dosarul dispariţiei avocatei.  "Avem mult mai multe probe decât în alte cazuri în care s-au pronunţat condamnări", a mai declarat el. Mama Elodiei, Emilia Ghinescu, a declarat pentru Antena 3 că are încredere în declaraţiile făcute de Poliţie. "Aş vrea să fie descoperit criminalul. (...) Sper să o putem găsi". "Nu cred că mai este în viaţă pentru că, sub nici o formă nu ar fi lăsat copilaşul. După probele care s-au găsit şi după comportamantul celui care a ucis-o, adică soţul ei, asta credem".

Elodia Ghinescu va fi declarată moartă anul viitor, potrivit avocatei familiei Ghinescu, Crina Radu.


Ce probe au procurorii

-  A doua zi după ce a declarat dispariţia soţiei, Cioacă a înlocuit  yalele de la intrarea în apartament. Pentru că i se făcea un discount  din preţ, le predă pe cele vechi, cu tot cu chei. Experţii au stabilit  că ele nu fuseseră descuiate decât cu cheile originale. Iar Cioacă le  avusese pe toate trei.
- După schimbarea yalelor, soţul suspect  merge la administratorul blocului şi-i cere să-i scoată soţia de la  întreţinere întrucât, a motivat el, urmează să plece într-o vacanţă în  Grecia.
- Pe 7 septembrie, la 4:00 dimineaţa, Cioacă a sunat disperat  la un instalator, cerându-i să vină urgent, pentru că are inundaţie.  Instalatorul avea să constate că robinetul fusese aproape smuls din  ţeavă. Era baia de lângă dormitorul conjugal.
- În zilele de 11 şi 12  septembrie, în urma cercetărilor apartamentului celor doi soţi şi sunt  găsite mai multe urme de sânge. În baia de lângă dormitorul conjugal şi  pe uşa dormitorului. Urme vizibile şi dinamice, ceea ce demonstreză că  persoana care a sângerat a fost victima unei agresiuni.
- Expertiza  genetică stabileşte că sângele din apartament este al Elodiei. Pe gresia  din baie şi pe tocul uşii dormitorului sunt găsite urme de ştergere.
-  La percheziţia din 11 septembrie, bona constată că din bucătărie  lipseşte cuţitul cu care ea tranşase, cu două săptămâni înainte, un pui.  De faţă cu poliţiştii, Cioacă îi spune că l-a aruncat, pentru că „avea  mânerul stricat”.
- Tot bona, sesizează că fusese schimbată perdeaua  de la duş, iar din cealaltă baie lipseau nişte prosoape. Mai lipseau  parfumurile de pe noptiera Elodiei (ele aveau să fie găsite de  anchetatori) şi un geamantan negru.
- Pe 19 septembrie este  percheziţionată maşina lui Cioacă, iar sângele Elodiei este găsit pe  covoraşul din portbagaj, pe cotiera din maşină, dar şi pe un toc de  pistol din piele care se afla în torpedo. Despre acest toc Cioacă  declarase anchetatorilor că-l avusese asupra lui în noaptea de 29/30  august 2007.
- Pe 20 septembrie 2007, Cioacă este testat la poligraf şi pică la întrebările esenţiale în cauză.
-  Pe 8 octombrie, într-o râpă aflată pe drumul ce leagă Poiana Braşov de  Râşnov sunt găsiţi şase saci menajeri plini cu obiecte din casa celor  doi soţi. O uniformă de poliţist, cutia de ceramică în care Elodia îşi  ţinea bijuteriile, sticle de parfum de damă, reviste, mănuşi  chirurgicale.
- Pe cămaşa de poliţist găsită în râpă apare AND-ul  lui Cioacă şi sângele soţiei dispărute. În respectiva cămaşă de poliţist  cu mânecă scurtă, Cioacă a fost filmat de camerele de supraveghere  video a unei benzinării, chiar în noaptea dispariţiei Elodiei, în jurul  orei 21:00. S-a întâlnit la benzinărie cu doi colegi de serviciu cărora  le-a dat bonuri pentru carburanţi

Comentarii

Ultimă oră