Sari la conținut

Turneul „Classic Unlimited” ajunge la Braşov, în 7 noiembrie

turneul-classic-unlimited-ajunge-la-brasov-in-7-noiembrie

Turneul Classic Unlimited a pornit în această toamnă prin ţară.


   Călătoria a început din 24 octombrie 2019, în Oradea şi se oprește în total în opt oraşe, destinația finală fiind la Cluj Napoca, în 12 noiembrie 2019.


   La Braşov, turneul ajunge în 7 noiembrie 2019, concertul având loc la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania.

„Classic Unlimited”, cel mai tânăr proiect românesc dedicat muzicii clasice (a ajuns la ediţia a treia) îl are în prim plan pe pianistul Bogdan Vaida.

Dacă repertoriul ediţiei trecute a fost inspirat Sonata nr. 7 al lui Serghei Prokofiev, repertoriul din acest an este gândit în jurul Fanteziei „Călătorul” a lui Franz Schubert.


  În timpul concertelor, publicul va mai putea asculta Intermezzo de Johannes Brahms - bucată muzicală care deschide întotdeauna turneul Classic Unlimited, J-Rhapsody şi Butterflies dance war de Ciprian Pop, Preludiile nr.4 şi nr.5, op. 23 de Sergei Rachmaninov şi 3 Moments musicaux op 94 de Franz Schubert.


 Accesul la concerte e gratuit şi se face pe bază de rezervare a locului pe site-ul turneului: classicunlimited.ro/concerts2019/.

Classic Unlimited a debutat în 2015 într-un atelier de motociclete din Germania, când pianistul Bogdan Vaida a avut ideea de a scoate muzica clasică din sălile de concert, din dorinţa de a o face mai accesibilă publicului larg. Doi ani mai târziu, odată cu implicarea Asociaţiei Fapte, proiectul a ajuns în România.

Născut în Cluj-Napoca, pianistul Bogdan Vaida (37 ani) a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj, iar mai apoi şi-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesoarei Ninuca Oşanu Pop. În 2002, a plecat cu o bursă Erasmus la „Musikhochschule” în Freiburg (Germania), unde s-a şi stabilit ulterior. Pianistul a susţinut numeroase concerte în mai multe ţări din Europa, în prezent fiind solistul turneului Klassik Mittendrin, proiect care a debutat în octombrie 2015 în Germania şi care a inspirat Classic Unlimited.


      Turneul Classic Unlimited este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Comentarii

Ultimă oră