Sari la conținut
turisti-mai-putini-pe-valea-prahovei

Deşi pe munte încă este zăpadă, iar 8 martie era o perioadă tradiţional arhiaglomerată, turismul suferă puternic pe Valea Prahovei. Motivul? Coronavirusul care începe să atace economia.


    Marii hoteleri din Sinaia şi Buşteni susţin că pierderile din ultimele două săptămâni ajung şi la 10 miliarde de lei. Mai mult decât atât, unii dintre ei chiar iau în calcul să suspende activitatea pentru o săptămână, două - din lipsă de clienţi. Majoritatea grupurilor mari şi-au contramandat rezervările.


    Vineri, 6 martie 2020, absolut neobişnuit, porţiunea din Comarnic, unde altădată petreceai şi câteva ore în trafic, putea fi traversată în 10 minute. Sâmbătă, între Comarnic şi Buşteni, drumul dura cam 30 de minute, deşi adesea pe aceeași porțiune se stătea ore în şir bară la bară. Dimensiunea dezastrului a fost completată de situaţia de la Pârtia Kalinderu, unde sâmbătă erau cel mult câteva zeci de persoane. În mod normal, aici nu se găsea nici măcar loc de parcare - iar acum, surprinzător sau nu, maşina poate fi lăsată gratis.


    Toată lumea de pe Valea Prahovei e de acord că, temporar, turismul s-a prăbuşit.

Comentarii

Ultimă oră