Sari la conținut

Turcii de la Karsan au scos din fabrică şi ultimele autobuze pentru Braşov

turcii-de-la-karsan-au-scos-din-fabrica-si-ultimele-autobuze-pentru-brasov

În garajul RATBV au ajuns şi primele autobuze articulate de capacitate mai mare

Reprezentanţii Karsan Automotive, companie care produce în Turcia autobuze sub licenţa italiană Menarinibus, au anunţat că au finalizat de asamblat şi ultimele autobuze din lotul de 105 contractate de operatorul de transport al Braşovului. Săptămâna trecută, au ajuns în curtea RATBV şi primele 7 autobuze articulate, cu o lungime de 18 metri, din totalul de 35 de acest tip, iar după ce vor fi parcurse toate etapele în ceea ce priveşte înmatricularea şi dotarea cu echipamente, vor fi introduse pe diverse linii de transport din oraş.  „Până la sfârşitul acestei luni ar urma să sosească la Braşov şi ultimele autobuze pe care le-am contractat, iar până acum nu au fost probleme în ceea ce priveşte livrările, compania Karsan respectând graficele convenit cu noi pentru livrare. Ultimele autobuze pe care le vom primi, vor fi introduse în trafic abia după ce vom face procedurile în ceea ce priveşte înmatricularea, dar şi instalarea echipamentelor: validatoare, tabele şi ecrane de informare, GPS sau sistemele wi-fi”, a precizat Silviu Ştefan purtătorul de cuvânt al RATBV SA.
În prezent, pe liniile RATBV sunt în circulaţie 70 de autobuze Menarini noi, echipate cu motoare EURO 6, de clasă C, respectiv 30 de mijloace de transport cu lungimea de 10,6 metri şi 40 de autobuze cu lungimea de 12 metri. Toate cele 105 autobuze Menarini au podea joasă şi sunt uşor accesibile persoanelor cu mobilitate redusă, fiind dotate cu sistem de înclinare la bordură şi trape pentru accesul cu cărucioare.
De asemenea, aceste autobuze sunt dotate pe trei laturi cu panouri informative despre traseu, cu instalaţie de aer condiţionat, precum şi cu un sistem de supraveghere video, interioară şi exterioară a autobuzului, alcătuit din şapte camere de luat vederi.

Comentarii

Ultimă oră