Sari la conținut

Trupa lui Covaliu atacă podiumul la Campionatele Mondiale de scrimă

Echipa naţională de sabie a României, condusă de braşoveanul Mihai Covaliu, şi-a încheiat stagiul de pregătire din Poiana Braşov şi va pleca spre Campionatele Mondiale din Italia. Sabrerii românii trebuie să ajungă în finala pe echipe a Campionatului Mondial de la Catania pentru a-şi asigura încă de pe acum biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. În frunte cu braşoveanul Rareş Dumitrescu, tricolorii vor să facă uitată comportarea slabă de la Campionatul European şi să se întoarcă din Italia cu o medalie la gât.
Pregătire bună. Sabrerii români au tras tare în Poiana Braşov, iar tehnicianul lotului, Mihai Covaliu este mulţumit de modul în care au lucrat elevii săi. „În primul rând sunt foarte fericit că toţi băieţii sunt sănătoşi şi nu am avut probleme medicale. Ei s-au pregătit foarte bine, au tras tare la antrenamente şi am văzut că îşi doresc foarte mult să obţină un rezultat mare la Campionatele Mondiale. Am încercat să punem la punct ultimele detalii şi eu spun că suntem pregătiţi pentru această competiţie. Îmi doresc ca băieţii să prindă o zi în care să le iasă totul şi să ne întoarcem acasă, cu biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra în buzunar”, a spus Covaliu. „Suntem pregătiţi pentru mondiale. Ne-am antrenat foarte bine aici în Poiana Braşov şi de fiecare dată când am plecat de aici la un concurs am reuşit rezultate bune. Sper să facem o figură frumoasă la Campionatele Mondiale. Obiectivul nostru este acela de a reuşi să ne calificăm la Jocurile Olimpice încă de acum, pentru a nu amâna această decizie pentru ultimele două concursuri de anul viitor. Cu cât amânăm mai mult calificarea, cu atât presiunea este mai mare pe umerii noştri”, a spus liderul echipei naţionale de sabie a României, braşoveanul Rareş Dumitrescu. Campionatele Mondiale de scrimă se vor desfăşura în Italia în perioada 8-16 octombrie.
Vor să uite de europene. Trupa lui Covaliu nu a făcut un concurs reuşit la Campionatul European, iar Dumi şi compania vor să uite cât mai repede cele întâmplate la europene. „Au fost câteva greşeli, însă nu mai vrem să ne gândim la ceea ce a fost. Important este să strângem rândurile, să tragem foarte bine în Italia şi să ne întoarcem de acolo cu o medalie. Un astfel de rezultat ne-ar duce foarte aproape de Londra. Ar fi un pas uriaş pentru mulţi dintre noi şi suntem pregătiţi să ne batem la fiecare asalt pentru a ne îndeplini acest vis”, a spus Florin Zalomir. „Campionatul European este un concurs atipic. Nu există favoriţi şi poţi să ajungi să tragi cu echipe foarte puternice încă din primul tur. Nu am făcut un concurs reuşit la europene, dar sunt convins că am învăţat din greşelile de acolo şi la mondiale vom face ceea ce trebuie”, a spus şi tehnicianul Mihai Covaliu
Surpriza de la naţionale. La campionatul naţional, finala la individual s-a disputat între doi braşoveni, Rareş Dumitrescu şi Mihail Bela. Din păcate, niciunul nu a concurat pentru un club din Braşov, Rareş fiind legitimat la Dinamo Bucureşti în timp ce Bmihail Bela este component al clubului Steaua. Finala a fost câştigată de Mihail Bela care l-a învins pe Rareş Dumitrescu, scor 15-14, după ce Dumi a condus cu 14-7! „La naţionale, când am văzut că scorul este de 14-7 în favoarea mea am vrut să fac un pic de spectacol. Din păcate am făcut spectacol dar în defavoarea mea. Mi-am luat însă revanşa în competiţia pe echipe”, a spus Rareş Dumitrescu. „Rareş a vrut să facă spectacol şi i-a ieşit”, a glumit şi Mihai Covaliu. „Aşa ceva se întâmplă odată la 1000 de meciuri. Bine că s-a întâmplat la naţionale. Rareş a învăţat din acest eşec şi sunt convins că de acum înainte îşi va lua mult mai în serios adversarii cotaţi mai slab decât el. Cred că şi-a dat seamă cu nu le spun degeaba că un asalt nu este câştigat decât atunci când ai dat şi ultima tuşă”, a completat Covaliu.

Comentarii

Ultimă oră