Sari la conținut

Tronsonul Comarnic-Braşov e blocat de tot felul de contestaţii

tronsonul-comarnicbrasov-e-blocat-de-tot-felul-de-contestatii

Procedura de atribuire a contractului pentru reactualizarea studiului de fezabilitate şi de întocmire a documentaţiei de concesiune pentru execuţia tronsonului de autostradă Comarnic–Braşov pare blocată în contestaţii, potrivit finantistii.ro.

O nouă contestaţie a fost depusă la Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor vineri, 14 septembrie, de către Societatea Civilă de Avocaţi VPC şi Partenerii, cu doar zece zile înainte de desfăşurarea licitaţiei.
Licitaţia pentru reactualizarea studiului de fezabilitate a tronsonului Comarnic – Braşov a fost amânată de mai multe ori, din cauza contestaţiilor depuse. Iniţial, termenul de depunere a ofertelor fusese 26 iunie, dar a fost prelungit succesiv până pe 24 septembrie, ora 10.00. De-a lungul celor trei luni, procedura a fost contestată de mai multe case de avocatură şi firme, printre care Boştină şi Asociaţii, Dragomir şi Asociaţii, Raţiu&Raţiu ori SC Planet SRL.
Valoarea estimativă a contractului este de 23,66 milioane de lei, fără TVA – echivalent a 5,3 milioane de euro, de unde şi interesul crescut pentru un asemenea contract. Ofertele ar trebui deschise pe 24 septembrie, ora 12.00.
Autostrada Comarnic – Braşov, cu o lungime de 58 de kilometri, ar trebui să fie construită în baza unui contract de concesiune, estimat la cel puţin 1 miliard de euro, precizează finantistii.ro.

Comentarii

Ultimă oră