Agenţia Metropolitană Braşov a dezvoltat o aplicaţie care oferă informaţii despre valorile culturale ale Braşovului, dar şi coordonate pentru a ajunge mai uşor la anumite obiective. De asemenea a fost lansat un film de promovare a Scheiului, cartierul istoric al oraşului.

Prin aplicaţia IT&C sunt valorificate şi sunt oferite informaţii pentru aproximativ 50 de monumente culturale şi istorice (33 de troite şi 15 obiective). Deţinătorii de telefoane inteligente, cu aplicaţia Troite Brasov, descărcată din Google Play sau Appstore, pot obţine informaţii la faţa locului despre fiecare monument, despre evenimentele culturale ale Uniunii Junilor Braşoveni şi coordonate pentru orientare şi deplasare la celelalte obiective. Caracterul inovator al proiectului a constat în utilizarea noilor tehnologii pentru promovarea monumentelor istorice in situ. Faţă de alte aplicaţii IT care au ca subiect monumentele istorice, Troite Brasov adaugă informaţii pentru orientare itinerară a vizitatorilor. 

De asemenea, Agenţia Metropolitană Braşov a recurs la valorificarea patrimoniului cultural din acest cartier prin abordarea de imagini vizuale realizate prin tehnici speciale şi moderne, care se regăsesc într-un scurt film de promovare. Produsul audio-video va fi diseminat prin canale online specializate (platforme Google, de tipul Youtube), prin retele de socializare şi prin centre de infromare turistică. Scopul acestui film de prezentare este de a determina în rândul populaţiei locale şi turiştilor interesul pentru a descoperi astfel de valori patrimoniale.

Citeste mai mult: adev.ro/ofecmb