Ministerul Educaţiei: În toate şcolile din ţară se va face zilnic triaj epidemiologic, din cauza gripei

     Ministerul Educaţiei transmite că din cauza înmulțirii cazurilor de gripă, în toate şcolile din ţară se va efectua un triaj epidemiologic, la intrarea în unităţile de învăţământ. Inspectoratele şcolare din toată ţara au primit o notificare în acest sens.
 
     „Ca urmare a creşterii semnificative, la nivel naţional, a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi luând în considerare recomandările Ministerului Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis inspectoratelor şcolare judeţene o notă în care solicită monitorizarea evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi infecţii respiratorii în unităţile de învăţământ din subordine”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

    Prin urmare în toate şcolile din ţară se va face zilnic un triaj epidemiologic, la intrarea în unităţile de învăţământ.

   „Astfel, în toate şcolile din ţară, se va efectua zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, în vederea identificării preşcolarilor/elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată). Numărul de cazuri identificate va fi raportat zilnic ISJ/ISMB, medicul din unităţile de învăţământ urmând a le face preşcolarilor/elevilor recomandările ce se impun”, se mai arată în comunicatul MEN.

  Aproape 30 de persoane din ţară au murit, în acest sezon, din cauza gripei, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

    Ministerul Sănătăţii a declarat că săptămâna 14 - 20 ianuarie 2019 a avut caracter epidemic, la fel ca și săptămâna anterioară. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a treia săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă.