Sari la conținut

Trei turiste au fost recuperate de salvatori din Munții Bucegi

trei-turiste-au-fost-recuperate-de-salvatori-din-muntii-bucegi

Potrivit presei locale, trei turiste au fost surprinse de vremea urâtă pe un traseu din Munții Bucegi și au cerut ajutorul salvamontiștilor și al jandarmilor montani brașoveni, marți, în jurul orelor 21.00.

Turistele au fost surprinse de furtună și întuneric pe traseul montan dintre cabana Padina și stațiunea Bran (traseu din masivul Bucegi).

„Turistele aflate la aproximativ două ore de mers față de stațiunea Bran au apelat 112, precizând că nu sunt în pericol iminent, doar că sunt epuizate fizic și păreau a fi panicate că nu vor putea ajunge în siguranță la destinație, fiind surprinse de condițiile meteo nefavorabile și întuneric”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Ciprian Aldea.

Trei salvamontiști și trei jandarmi montani au început imediat deplasarea spre grupul de turiste și după un traseu de aproximativ o oră, folosindu-se și mijloace auto din dotarea Jandarmeriei Brașov, s-a ajuns la turiste. Acestea nu prezentau simptome sau traumatisme, fiind doar epuizate fizic.

În jurul orelor 23.00, salvatorii montani au început deplasarea către refugiul Salvamont Zănoaga, unde au ajuns cu bine, lăsându-le pe femei să înnopteze acolo, scrie Transilvania Expres.

Comentarii

Ultimă oră