Sari la conținut

Trei şcoli şi o grădiniţă ar urma să fie extinse, ţinând cont că îşi desfăşoară activitatea „la înghesuială”

trei-scoli-si-o-gradinita-ar-urma-sa-fie-extinse-tinand-cont-ca-isi-desfasoara-activitatea-la-inghesuiala

Ţinând cont că în anumite zone ale Braşovului a crescut vizibil numărul de copii, unităţile şcolare existente încep să se confrunte cu o lipsă a spaţiilor. Astfel, Primăria Braşov vrea să continue investiţiile în extinderea unor şcoli sau grădiniţe şi a început demersurile birocratice pentru astfel de lucrări la trei şcoli şi două grădiniţe. Pe lista şcolilor gimnaziale care ar urma să fie extinse se numără corpul B al Şcolii 12 de pe strada Şcolii, Şcoala 27 de pe strada Mărgăritarelor şi Şcoala 30 din cartierul Tractorul.


În cazul grădiniţelor, edilii au început demersurile pentru extinderea şi reabilitarea termică a Grădiniţei nr. 5 de pe strada Inului. Pentru toate aceste patru proiecte, reprezentanţii Primăriei au obţinut certificatele de urbanism în baza cărora vor fi obţinute celelalte avize, dar şi autorizaţia de construire.


De altfel, în cazul altor trei unităţi au fost definitivate deja proiectele tehnice de extindere, iar valoarea totală a investiţiilor se apropie de 9 milioane de lei. Este vorba de Grădiniţa nr. 26 de pe strada Neptun, mansardarea Corpului B al Şcolii Gimnaziale nr. 9 din Noua şi extinderea Liceului Vocaţional de Arte Plastice H.M.Teutsch prin construcţia unui nou corp de clădire. Pentru aceste trei şcoli, edilii urmează să lanseze licitaţii în vederea desemnării unor constructori.

Comentarii

Ultimă oră