Sari la conținut

Trei „pieţe de flori” deschise pentru „Ziua Femeii” în Bartolomeu, Triaj şi Noua

trei-piete-de-flori-deschise-pentru-ziua-femeii-in-bartolomeu-triaj-si-noua

Ca în fiecare an, de 8 Martie, brașovenii vor cumpăra flori cu care să bucure doamnele și domnişoarele de ziua lor.

Pe lângă florării sau tarabele din pieţele agroalimentare, ei se vor putea aproviziona şi de la standurile de pe domeniul public din Braşov, amenajate la Bartolomeu, Triaj şi în Cartierul Noua.

Comercianţii şi-au cumpărat abonamente de la Primăria Braşov pentru aceste zone.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, pentru cartierul Triaj (la capătul liniei) au fost cumpărate 5 abonamente (tot câte s-au achiziţionat şi pentru comercializarea de mărţişoare), iar comercianţii plătesc pentru fiecare câte 2,4 lei/zi/mp. Pentru spaţiul de la Complexul Bartolomeu, Primăria a eliberat 16 abonamente (tot atâtea câte au fost şi pentru comercializarea de mărţişoare), tariful de ocupare a domeniului public pentru această zonă a oraşului fiind de 3,6 le/zi/mp.

Tot 3,6 lei/zi/mp plătesc şi cei 14 comercianţi de flori care au luat abonamente pentru spaţiile de pe strada Levănţicăi din Cartierul Noua. Spre  deosebire de celelalte două zone din oraş, aici numărul florarilor este mai mare decât cel al vânzătorilor de mărţişoare (respectiv 10).

Anul acesta nu se vor putea cumpăra flori şi alte cadouri de pe aleea de lângă Parcul Central, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi.


    În toate cele trei zone ale oraşului, standurile au o suprafaţă de 2 metri pătraţi, astfel că fiecare comerciant va plăti 4,8 lei/zi (pentru Triaj) sau 7,2 lei/zi (pentru Bartolomeu şi Noua).

„Târgurile de flori” din cele trei zone ale oraşului funcţionează în zilele de 7 şi 8 martie 2019.

Comentarii

Ultimă oră