Sari la conținut

Trei firme din Brașov au construit cel mai modern heliport din România (Galerie FOTO + VIDEO)

trei-firme-din-brasov-au-construit-cel-mai-modern-heliport-din-romania-galerie-foto-video

Cel mai modern heliport din România a fost construit de trei societăți braşovene. Lucrările au început în 2011 şi au fost finalizate zilele trecute cu o alocare bugetară de 5 milioane de euro. Baza aeriană aparţine Ministerului Afacerilor Interne şi este primul proiect de amploare din domeniul aviaţiei speciale realizat în România după cel de-al doilea război mondial.

• Infrastructura modernă, tehnologia de ultimă generaţie

Pista celui mai modern heliport din România va fi folosită şi de elicopterele SMURD. Odată cu construirea acestei baze, echipajele care acordă primul ajutor vor putea interveni în cazul pacienţilor pentru care fiecare secundă este vitală. Construcţia acestui heliport a început de la zero. S-a finalizat în patru ani şi are o suprafaţă totală de 40.000 mp. De aici pot decola, dar pot şi ateriza elicoptere de orice tip aparţinând Ministerului de Interne. Infrastructura modernă, tehnologia de ultimă generaţie şi suprafaţa construită foarte mare l-au transformat în cel mai modern heliport din ţară. Întreg proiectul, realizat de cele 3 societăți braşovene gestionate de Cristian Stoica, Mihai Rozorea, Andi Kadaș se ridică la standardele impuse de NATO. „Baza în sine constă în construirea a două hangare ce adăpostesc elicopterele, turnul de control, cu toată partea de comandă, pista propriu zisă. În primul rând suntem fericiţi că am reuşit să finalizăm o lucrare de la zero şi că este cea mai modernă pistă de elicoptere”, a declarat Cristian Stoica - director firmă constructoare.

O lucrare făcută de la zero

Dacă a fost posibil la Bucureşti, de ce nu s-ar putea pune în practică şi la Braşov? „Este primul proiect din Romania de realizare a unității speciale de aviație, de după cel de-al doilea război mondial. O lucrare făcută de la zero, cu succes. Speram ca acest model să-l preia și autoritățile locale pentru aeroportul Brașov”, a spus Kadaş Andi - director firmă constructoare. La recepţia lucrărilor heliportului au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Inspectoratului General de Aviaţie şi ai celui de Stat în Construcţii.

VIDEO:

Comentarii

Ultimă oră