Sari la conținut
trei-dealeri-de-droguri-arestati-

Are 19 ani. Până nu demult, a fost elev al unui liceu de prestigiu din Braşov. La un moment dat, însă, n-a mai făcut faţă cerinţelor, iar părinţii l-au transferat la o altă şcoală. Aici a fost găsit cu droguri în buzunare.
Acum, ofiţerii şi procurorii antidrog îl cercetează penal, iar mama şi tatăl elevului refuză să creadă că fiul lor a căzut în patima stupefiantelor. Alţi trei  bărbaţi, de la care tânărul procura canabis, au ajuns în arestul poliţiei şi vor răspunde penal pentru trafic de droguri de risc.
Un tânăr de 19 ani a fost prins cu droguri în toaleta liceului unde este înscris. Un coleg al tânărului, care aflase totul, i-a anunţat pe profesori. Cadrele didactice i-au cerut elevului să arate ce are în buzunare. Când şi-au dat seama că e vorba despre droguri, au chemat poliţia.
„Se afla în grupul sanitar şi avea asupra sa 10 grame de haşiş, în pliculeţe.” a declarat cms.şef Gabriel Florescu – şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA)  Braşov.
„Elevul a fost prins cu substanţele interzise în buzunar. În acel moment a fost chemată Poliţia” a declarat prof. Lavinia Butnariu – director  Colegiul Tehnic Maria Baiulescu Braşov.

Anchetatorii au stabilit că elevul de 19 ani procurase drogurile de la un bărbat de 25 de ani, prins în flagrant în timp ce încerca să vândă 30 de grame de canabis. A urmat încă un flagrant, fiind implicaţi alţi doi bărbaţi. În acest caz este vorba, în total, despre aproximativ 200 de grame de canabis şi haşiş. Preţurile pentru un gram de droguri erau cuprinse  între 50 şi 70 de lei. Până să fie prinşi, traficanţii au câştigat aproape 13.000 de lei.
Trei  dintre suspecţi sunt arestaţi, iar elevul de 19 ani este cercetat în stare de libertate. El dă explicaţii procurorilor şi ofiţerilor antidrog, în loc să se pregătească pentru bacalaureat la liceul unde a fost transferat, nu demult, de părinţi. Fiul lor nu mai corespundea cerinţelor de la un colegiu de prestigiu din oraş.
„S-a transferat la începutul clasei a XI-a,  pentru că acolo situaţia la învăţătură era din ce în ce mai slabă şi nu mai făcea faţă nivelului solicitat de acel liceu” a adăugat  prof. Lavinia Butnariu.  După finalizarea anchetei penale, conducerea unităţii şcolare unde suspectul este elev va decide ce măsuri se impun în cazul tânărului. În acest timp, ofiţerii antidrog continuă cercetările în vederea identificării tuturor consumatorilor de stupefiante cărora suspecţii le vindeau canabisul şi haşişul. „În momentul de faţă, se  efectuează cercetări atât faţă de consumatorii-elevi, cât şi faţă de alte tipuri de consumatori din afara  unităţilor şcolare”, a declarat cms.şef Gabriel Florescu – şef BCCO Braşov.

Comentarii

Ultimă oră