Sari la conținut

Trecere de pietoni mutată, pentru un „drum mai drept” spre Casa Căsătoriilor

trecere-de-pietoni-mutata-pentru-un-drum-mai-drept-spre-casa-casatoriilor

În urma solicitărilor repetate ale brașovenilor cărora li se pare prea lung drumul de la coborârea din autobuz în staţia Primărie, până la actuala trecere de pietoni din „colţul” instituţiei Casei Căsătoriilor (unde începe Parcul Central), atunci când vor să traverseze, membrii Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Braşov au dezbătut, problema şi au găsit o soluţie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a informat că va fi înfiinţată o „zebră” chiar în faţa Casei Căsătoriilor, practic mai aproape de staţia RATBV de la Liceul de Muzică, pentru cealaltă fiind aprobată desfiinţarea.

Astfel, noua trecere de pietoni va fi amplasată într-o zonă în care acum mulţi oameni trec neregulamentar strada, iar circulaţia maşinilor care ies pe strada Nicolae Iorga nu va mai fi îngreunată.

Potrivit administratorului public al municipiului Braşov, Miklos Gantz, lucrările de relocare a trecerii de pietoni se vor face în perioada imediat următoare, zebra urmând să fie marcată în apropierea intersecţiei cu strada Colonel Buzoianu, aproape de intrarea la Starea Civilă din Primărie.

După mutarea trecerii de pietoni, Municipalitatea ia în calcul şi amplasarea unui semafor cu buton, pentru un grad mai mare de siguranţă. Actuala trecere de pietoni, de la colţul parcului, va dispărea complet după finalizarea acestei resistematizări.

Comentarii

Ultimă oră