Sari la conținut

Transport metropolitan de luni, în Râșnov, Codlea, Prejmer și Feldioara

transport-metropolitan-de-luni-in-rasnov-codlea-prejmer-si-feldioara

Dacă duminică, după mai multe discuții cu Asociația Metropolitană de Transport Brașov, primăriile Râșnov și Codlea au anunțat că transportul metropolitan nu va fi extins în 23 decembrie 2019, luni situația s-a schimbat.


  Mai exact, luni, 23 decembrie 219, primarul Brașovului, George Scripcaru, a avut o întâlnire cu reprezentanții autorităților publice locale din Codlea, reprezentată de viceprimarul Erwin Albu, Râșnov, prin primarul Liviu Butnariu, Feldioara, reprezentată de primarul Sorin Taus și din comuna Prejmer, reprezentată de primarul Șerban Todorică, pentru a discuta ultimele detalii cu privire la extinderea transportului metropolitan și în aceste localități. La întâlnire au mai participat directorul Asociației Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov, Aurelian Danu, și directorul RATBV, George Cornea.


   Primarul Brașovului precizat că în timpul discuțiilor „am fixat toate detaliile, inclusiv cele financiare, astfel că din această seară (23 decembrie – n.r.), începând cu ora 18.00, operatorul de transport RATBV va începe primele curse spre Râșnov, Codlea, Prejmer și Feldioara. Aceste linii se adaugă celorlalte 4 localități unde deja RATBV asigură acest tip de transport: Cristian, Ghimbav, Sânpetru și Bod. În timpul întâlniri am discutat cu domnii primari și domnul viceprimar despre posibilitatea ca pentru anumite categorii de cetățeni din aceste localități să se identifice soluții de acordarea a unor subvenții, de exemplu pentru elevi”.

    Care sunt noile trasee metropolitane:


Linia 120: Brașov (Stadionul Municipal) – Cristian – Râșnov. Prima cursă va pleca în 23 decembrie de la Stadionul Municipal, la ora 18.20.
Linia 220: Brașov (Stadionul Municipal) – Codlea Nord. Prima cursă va pleca în 23 decembrie de la Stadionul Municipal, la ora 18.35.
Linia 310: Brașov (Stad. Municipal) – Feldioara – Rotbav. Prima cursă va pleca în 23 decembrie, de la Stadionul Municipal, la ora 18.00.
Linia 520: Brașov (Triaj) – Prejmer – Lunca Câlnicului (pentru localnici ,,Vizaviu”). Prima cursă va pleca în 23 decembrie, de la Terminalul RAT Triaj, la ora 18.05.

Primăria Brașov a anunțat că linia 120 înlocuiește actuala linie 110 (Brașov – Cristian), iar locuitorii din Cristian trebuie să verifice orarul de circulație și să utilizeze titlurile de călătorie specifice pentru comuna Cristian (din portofel electronic se debitează valoarea pentru Râșnov, 5 lei/călătorie).


  De menționat că pentru toate cele 4 trasee se pot achiziționa călătorii și prin aplicația 24 Pay. Bilete de hârtie se vor putea procura și de la șoferii acestor linii.

    Cât costă bietele:


Brașov – Râșnov: 5 lei.
Brașov – Codlea Nord: 5 lei.
Brașov – Feldioara: 6 lei.
Brașov – Prejmer: 6 lei.


   Carduri încarcate cu abonamente sau călătorii se vor putea procura numai de la chioșcurile RATBV (de ex. la Terminalele Stadionul Municipal si Triaj), începând cu data de 24 decembrie 2019.

    Care va fi frecvența de circulație a autobuzelor:


Linia 120: Brașov – Râșnov: 40 minute la orele de vârf din zilele lucrătoare, 90 minute sâmbăta și duminica.
Linia 220: Brașov - Codlea 35 minute la orele de vârf din zilele lucrătoare, 70 - 120 minute sâmbăta și duminica.
Linia 310: Brașov – Feldioara: 60 minute la orele de vârf din zilele lucrătoare,120 minute sâmbăta și duminica.
Linia 520: Brașov - Prejmer 40 minute la orele de vârf din zilele lucrătoare, 40 – 80 minute sâmbăta și duminica.

Comentarii

Ultimă oră