Sari la conținut

Transport ilegal de persoane pe traseele din judeţ

transport-ilegal-de-persoane-pe-traseele-din-judet

O parte din transportatorii  autorizaţi din Braşov ameninţă că se vor retrage de pe mai multe trasee din judeţ.
Nemulţumirea este cauzată de existenţa transportatorilor pirat, care le prejudiciază afacerea, iar prin activitatea lor pun în pericol şi siguranţa pasagerilor.
Poliţiştii Serviciul Rutier şi specialiştii de la Registrul Auto Român au organizat o acţiune de control care i-a vizat pe şoferii care transportă persoane fără acte în regulă. Oamenii legii au date potrivit cărora zeci de autoturisme transportă ilegal persoane pe ruta Braşov – Tărlungeni. Şoferii implicaţi găsesc de fiecare dată pretexte în faţa anchetatorilor, pentru a justifica prezenţa pasagerilor în maşini neautorizate.
„Pe această rută, respectiv Braşov – Tărlungeni, se efectuează în mod frecvent transporturi de persoane fără autorizaţie, aşa numita piraterie. Poliţia Rutieră, împreună cu Registrul Auto Român, organizează acţiuni punctuale în trafic, care vizează identificarea acestor cărăuşi şi verificarea din punct de vedere tehnic a stării autovehiculelor, în special pentru scoaterea acestora din trafic, pentru că prezintă un real pericol pentru siguranţa pasagerilor transportaţi” a declarat comisar şef Claudiu Tămârjan, Şef Serviciu Rutier IPJ Braşov.
Poliţiştii au oprit pentru control doar câteva maşini. Şoferii vizaţi, avertizaţi de colegii deja verificaţi, au dispărut pur şi simplu de pe şosea. Reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi cei ai Registrului Auto Român au efectuat verificări şi în ceea ce-i priveşte pe ceilalţi participanţi la trafic.  
Dacă, pentru un preţ mai mic, apelaţi la servicii de transport neautorizate, spun poliţiştii, sunteţi  expuşi pericolelor generate fie de starea autovehiculelor, fie de conduita transportatorilor de ocazie.
„Probleme sunt foarte mari, deoarece noi pe unele rute nici carburanţii nu îi putem scoate din cauza unor transportatori ilegali, care nu plătesc nimic la stat. Noi suntem cei care ne plătim dările către stat, cheltuielile fiind mai mari, lor le convine să facă asemenea transporturi ilegal, deoarece nu au nicio taxă” a declarat Constantin Codreanu, manager companie de transport persoane.

Comentarii

Ultimă oră