Sari la conținut
transilvania-train-pleaca-din-brasov

Două agenţii de turism din România vor introduce, din vară, primul tren turistic din Transilvania. Conceptul a fost denumit „Transilvania Train” şi este unul cu caracter exclusiv turistic.

Trenul va porni la sfârşitul lunii august din Braşov şi va face un tur al sudului Transilvaniei, trecând prin Sighişoara, Alba Iulia și Sibiu. Pachetul pentru patru zile de călătorie este vândut la prețuri cuprinse între 650 și 780 de euro, în funcţie de confortul de cazare ales.

Trenul este format din patru vagoane bar-bistro. Unele dintre vagoane au într-un capăt un bar propriu-zis, restul fiind format din scaune puse faţă în faţă şi mese. Călătorii vor putea sta la masă, vor povesti pe parcursul călătoriei, şi se vor bucura de privelişte până la sosirea în următoarea staţie CFR.

Organizatorii spun că turiştii vor intra în atmosfera tradiţiilor şi experienţelor cu specific transilvănean, bucurându-se de un program flexibil şi personalizat, cu activităţi recreative şi educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpeneşti în zone cu încărcătură culturală, până la workshop-uri şi demonstraţii live.

Călătoria include, printre altele, o excursie cu autocarul în satele Cloaştef, Meşerdorf, Viscri şi Criţ și un prânz oferit chiar în curtea Cetăţii din localitatea Făgăraș.

Trenul are 180 de locuri disponibile. 18 bilete s-au vândut deja, în primele trei zile de la lansarea proiectului. În funcţie de cum decurge proiectul pilot, la anul putem vedea mai multe trenuri, poate un traseu mai mare şi vagoane pentru dormit.

Comentarii

Ultimă oră