Sari la conținut
toyota-avensis-2012-un-facelift-reusit

Constructorul japonez Toyota vine în acest an cu un facelift la modelul Avensis.

Principala noutate a modelului Avensis este aspectul exterior îm­bu­nătățit. Este dotat cu leduri DRL în noile blocuri optice, com­binate cu niște linii ușor schimbate ale caroseriei, dar care îmbunătățesc mult aspectul și con­sumul de carburant.
Mașina este echipată, în dotările standard, cu un set de jante de 16 ţoli, conturate în interior cu negru.
Simplitate şi confort. Interiorul este simplu, solid, din materiale de o calitate foarte bună, cu scaune foarte confortabile. O vizibilitate excelentă la volan; chiar dacă parbrizul este destul de înclinat, stâlpii nu deranjează. În dotările opţionale, Avensis are sistemul multimedia Touch & Go, ce dis­pu­ne de un ecran touch­screen și înglobează un player multimedia, navi­ga­ție, bluetooth, USB, co­nec­tare AUX/iPod și afi­șea­ză infor­ma­ții suplimentare despre automobil. Com­puterul de bord are un afișaj mono­crom micuț și discret.
Spațiul la interior este foarte mare, ca şi la precedentele modele, de altfel: un torpedou imens, spații de stocare ascunse prin diverse locuri, portagajul foarte încăpător și lung (509 litri).
Suspensia este setată pentru confort, denivelările nu sunt simţite, izolarea fonică este foarte bună, iar caroseria destul de volu­mi­noasă a Aven­sisului, se așează bine la drum întins.
Motorizările disponibile vor fi două: diesel, D-4D, de 2 litri, cuplat la o transmisie manuală în 6 trepte și pe benzină, de 1,8 litri, Valvematic, cuplat la o cutie automată Multidrive S.
Varianta diesel. Odată cu acest facelift, motorizarea de 2 litri D-4D a fost ușor revigorată pentru un consum mai mic și o emisie mai scăzută de gaze. Motorul dezvoltă 124 CP şi un cuplu maxim de 310 Nm. Consumul extra-urban este de 3,9 l/100 km iar cel urban de 5,6 l/100 km. Cutia de viteze în 6 trepte este optimizată pentru consum scăzut, trecerea de la o treaptă la alta făcându-se foarte lin, ceea ce duce la o rulare fluidă.
Varianta pe benzină. Motorul de 1,8 litri pe benzină dez­voltă 147 CP şi un cuplu maxim de 180 Nm. La transmisia Multidrive S, schimbul de trepte este insesizabil datorită unui sistem ingenios de pinioane, fără a fi nevoie de un ambreiaj în plus. Felul cum schimbă treptele prezintă un avantaj pentru o ținută de drum confortabilă dar și în pri­vin­ța per­for­man­țelor există o ușoa­ră notă de sportivitate.
Consumul în oraş este de 8,6 litri la sută iar cel extra-urban de 5,6 litri la suta de kilometri. Viteza maximă atinsă este de 200 km/h.
Avensis excelează şi la capitolul siguranţă: 5 stele EuroNCAP. Modelul este dotat cu tot ce ți-ai dori de la o ma­șină, multe dotări fiind deja incluse în standard. Airbag-uri frontale, laterale, cortină, pentru genunchii șoferului, ABS/EBD, sistem de control al tracțiunii și al stabilității, asistență la frâ­na­rea de urgență sau tetiere active sunt doar câteva din aces­te dotări.

Comentarii

Ultimă oră