Sari la conținut

Tot mai mulţi tineri se infectează cu tulpina din Marea Britanie a virusului

tot-mai-multi-tineri-se-infecteaza-cu-tulpina-din-marea-britanie-a-virusului

Tot mai mulţi tineri se infectează cu tulpina din Marea Britanie a virusului, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, care spune că, în aceste condiții trebuie adaptată şi strategia campaniei de vaccinare.


„Din nefericire, vedem că în contextul actual al infecţiei cu această tulpină britanică avem destul de mulţi tineri care sunt infectaţi şi media vârstei la pacientul care se internează în momentul de faţă în spital a scăzut destul de mult. Este important să asigurăm şi vaccinarea celor tineri tocmai pentru că ei reprezintă persoanele active şi cei care plimbă virusul dintr-o parte în alta”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.


Medicul Valeriu Gheorgiță spune că impactul vaccinării apare după un interval de circa o lună, o lună şi jumătate, ceea ce înseamnă că beneficiile nu sunt imediate. De aceea, este foarte importantă „respectarea măsurilor de prevenţie, lucrurile pe care cred că le-am învăţat cu toţii şi nu este bine să le uităm, pentru că în situaţia de faţă se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor, deja vedem ce se întâmplă în Timişoara, spitalele sunt aproape pline, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Comentarii

Ultimă oră