Elita brașoveană în materie de afaceri. Pe 28 noiembrie vor fi premiate cele mai bune firme ale Braşovului

    Firmele braşovene se pregătesc de faza judeţeană a Topului Naţional al Firmelor, ediţia 2019. Camera de Comerţ şi Industrie Braşov organizează ediţia cu numărul 26 a competiţiei care este o adevărată carte de vizită a mediului de afaceri local.

    Vor fi premiate rezultatele obţinte de firme ale căror manageri au dovedit că au viziune, dar şi eforturile echipelor de management care au înţeles că traversarea perioadelor dificile presupune decizii curajoase.

    Din cele aproape 25.000 de firme care au depus bilanţul financiar pentru anul 2018, vor fi premiate peste 2.600, adică puţin peste 10 procente.

   Laureaţii au fost stabiliţi conform unei metodologii complexe, care a îmbinat criterii precum cifra de afaceri sau rata profitului cu criterii ce ţin mai mult de latura calitativă a activităţii desfăşurate de companii – eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat.
 
  Gruparea firmelor s-a făcut ţinând cont de domeniul de activitate şi mărimea firmei.

 La sfârşitul exerciţiului financiar 2018, au depus bilanţul un număr de 24.895 de societăți comerciale. Dintre acestea 2.611 sunt laureate. Operatorii economici sunt din diferite sectoare de activitate: 563 din industrie, 100 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 768 din servicii, 879 din comerț, 170 din construcții și 131 din agricultură.

 Pe prima poziție s-au calificat un număr de 901 de companii, pe locul al doilea 812 de companii, iar cea de a treia poziție este ocupată de 898 companii.

   Prin urmare, vor fi premiate 10% dintre firmele brașovene, care reprezintă, în urma rezultatelor lor, elitele.


   Pe lângă evenimentul principal, de premiere a firmelor, vor exista şi altele conexe, care să facă atmosfera cât mai plăcută.

   „Va exista şi un dineu, un dineu de afaceri care va continua cu un concert live de saxofon şi momente de fashion, bineînţeles cunoscutele degustări de vinuri, de ciocolată şi de cafea”, a declarat directorul executiv al CCI Braşov, Cosmin Roşia.

 Va exista şi o zonă de expoziţie, în care cei prezenţi vor putea face networking înainte de festivitate. Vor fi prezenţi şi speakeri, iar cei din sală vor putea descărca o aplicaţie pe care să adreseze întrebări şi să voteze cele mai interesante dintre acestea. În urma votului, speakerii vor răspunde la 3 sau 4 dintre aceste întrebări.
   
  Rezultatele deosebite consemnate în ediția din acest an a Topului, se vor regăsi în catalogul tipărit și în versiunea electronică, cei interesati putand astfel obține informatii despre firmele clasate.

    Reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov se aşteaptă să fie prezente aproximativ 600 de firme braşovene la „Festivitatea de decernare a distincțiilor obținute de societățile comerciale”, care se va desfăşura în 28 noiembrie 2019, la Centrul de Evenimente și Conferințe Lux Divina.