Cele mai căutate maşini de către hoţi sunt Daciile, indiferent de model şi de vârstă, arată statisticile Poliţiei Române. Anul trecut, au fost furate aproape 1.600 de autoturisme. După marca românească, hoţii de maşini preferă mărcile germane, apoi pe cele franceze, scrie gandul.info.
Statisticile Poliţiei Române, obţinute de gândul, arată că în 2014 au fost furate 1.598 de maşini în România. La sfârşitul anului trecut, parcul auto al României număra peste 4,9 milioane de autoturisme, cele mai multe având o vechime de 6-10 ani – peste 1,58 milioane, conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).       
       Topul celor mai furate mărci de maşini din România a fost completat în 2014 de Volkswagen şi Mercedes, cu câte 156 de bucăţi, respectiv 98 de bucăţi. Este interesant de remarcat că, deşi Mercedes nu intră în top 10 cele mai răspândite mărci de maşini înmatriculate în România (doar 118.196 bucăţi înmatriculate la finalul anului trecut), marca se numără printre preferatele hoţilor de maşini.
În preferinţele hoţilor de maşini urmează Opel (97 maşini furate), BMW (94 de maşini furate), Renault (79 de maşini furate) şi Audi (73 de maşini furate).

ARTICOLUL INTEGRAL PE: gandul.info