Sari la conținut

„Toamna se numără bobocii”- campanie de colectare selectivă, desfășurată la Făgăraș

toamna-se-numara-bobocii-campanie-de-colectare-selectiva-desfasurata-la-fagaras

„Toamna se numără bobocii“ este noua campanie de conștientizare privind colectarea deșeurilor selectiv, ce se va desfășura la Făgăraș.

Și de această dată, campania se adresează celor mai mici făgărășeni din considerentul că educația se face de la vârste fragede.

Acțiunea va avea loc la Casa Municipală de Cultură, marți, 24 octombrie 2017, de la ora 9.30. Campania este organizată de Salco Serv.

Sunt așteptați cât mai mulți participanți (profesori alături de clasele lor de elevi), pentru a-i cunoaște pe „Tudor și Sofia“, cei care le vor prezenta copiilor importanța colectării selective. La eveniment va fi prezent și actorul Ioan Marius Drăguș care va susține un spectacol pentru toți cei prezenți.

„După cum am început anul, continuăm și în această toamnă campania de colectare selectivă a deșeurilor. Denumirea campaniei este «Toamna se numără bobocii». Bobocii din toate școlile făgărășene vor fi invitați la Casa de Cultură în data de 24 octombrie pentru a li se prezenta cum se face colectarea selectivă, ce importanță are pentru societate și pentru Făgăraș. Sperăm să mergem mai departe cu această inițiativă și să se regăsească și în fapte“, a spus Dragoș Bârsă, director Salco Serv.

Campaniile de acest gen au dat deja rezultate în Făgăraș, deși mai trebuie destulă muncă de convingere. Printre cartierele fruntașe din Făgăraș unde oamenii au conștientizat necesitatea colectării selective se numără cartierul Florilor, acolo unde au și demarat campaniile de colectare selective.

„Campaniile au rezultate. Deja din ce în ce mai mulți oameni selectează, ne-am și dotat și mai bine pentru cei de la case și pentru reciclabile. Avem un microbuz cu un volum mai mare pentru a le putea colecta mai eficient. Începem cu copiii pentru că ei probabil deprind mai repede, se duc acasă îi mai învață pe părinți și până la urmă este un început atât pentru ei, cât și pentru părinți“, a mai spus Dragoș Bârsă.

Comparativ cu anul trecut, cantitatea de deșeuri colectate selectiv a crescut cu câteva sute de tone.

Comentarii

Ultimă oră