Sari la conținut

Termen pentru plata abonamentelor pentru locurile de parcare de reşedinţă

termen-pentru-plata-abonamentelor-pentru-locurile-de-parcare-de-resedinta

Braşovenii care au obţinut abonamente de parcare în parcările de reşedinţă sunt aşteptaţi la casieriile Direcţiei Fiscale, pentru a achita contravaloarea abonamentului pentru anul 2015. Până acum 934 de braşoveni au venit deja pentru a achita taxa anuală pentru abonament. Faţă de anul trecut, când termenul limită era 31 ianuarie, municipalitatea va propune Consiliului Local să aprobe o modificare de regulament care să permită plata până în 31 martie, astfel încât data să coincidă cu primul termen de plată a taxelor şi impozitelor locale. Pentru achitarea taxei, deţinătorul abonamentului trebuie să se prezinte la ghişeu cu buletinul de identitate şi talonul maşinii pentru care a obţinut locul de parcare. O menţiune importantă este aceea că potrivit art 3 din Regulamentul de atribuire, pentru achitarea taxei (şi implicit păstrarea locului de parcare), autovehiculul trebuie să aibă ispecţia tehnică periodică valabilă.

Reamintim că din 1 ianuarie 2014, abonamentul de parcare în parcările de reşedinţă este valabil pentru o perioadă de cinci ani, cu achitarea anuală a taxei, care este cuprinsă între 120 şi 156 de lei, în funcţie de zonă, dacă nu cumva în urma licitaţiilor de atribuire a fost licitată o valoare mai mare.

În prezent sunt plătite 28.461 de locuri de parcare, iar 779 de abonamente au fost acordate gratuit, potrivit regulamentului de atribuire şi hotărârilor de consiliu local prin care se acordă gratuităţi de acest fel (de exxemplu, veterani de război, foşti deţinuţi politic etc).

În municipiul Braşov sunt amenajate 42.425 de locuri de parcare de reşedinţă. Pe parcursul anului au fost reatribuite 18.376 de locuri de parcare în diferite cartiere, la care se adaugă 292 de locuri atribuite pentru prima dată, dintre locurile nou-amenajate.

Comentarii

Ultimă oră