Sari la conținut
telescaunul-de-la-bunloc-ramane-inchis

Telescaunul de la Bunloc, unde înainte de Anul Nou au rămas blocaţi mai mulţi tineri, rămâne închis, iar administratorii trebuie să plătească o amendă de 15.000 de lei. Acestea sunt hotărârile luate de inspectorii ISCIR care au verificat instalaţia. Reprezentanţii instituţiilor de control, dar şi cei care trebuie să intervină în situaţii de urgenţă, i-au convocat la o întâlnire pe administratorii instalaţiilor de transport pe cablu din judeţ.
Din raportul înaintat prefectului reiese că administratorii telescaunului nu au respectat regulamentul de funcţionare a instalaţiei. În momentul incidentului la telescaun se afla doar un mecanic, deşi ar fi trebuit să fie prezent şi şeful instalaţiei.
Salvamontiştii şi jandarmii au intervenit pentru a-i salva pe cei șapte turişti ghinionişti, ale căror vieţi erau în pericol din cauza gerului extrem de mare.
Vă reamintim că şapte turişti au fost la un pas să petreacă noaptea trecerii dintre ani în telescaunul de la Săcele. Pe 31 decembrie 2014, în timp ce oamenii coborau cu telescaunul spre Dârste, a intervenit o defecţiune tehnică şi cei şapte au rămas suspendaţi de un fir la o altitudine de mai bine de 1.000 de metri şi la o înălţime de peste 7 metri faţă de sol. Telescaunul de la Bunloc va rămâne închis până când se va face un control amănunţit al echipamentelor, ultima verificare a instalaţiei fiind făcută anul trecut, la sfârşitul lunii noiembrie, când a şi fost acordat avizul de funcţionare.
Autorităţile vor să prevină situaţiile asemănătoare celei de la sfârşitul anului trecut, astfel că din săptămâna care urmează echipe de control vor verifica şi în teren care este situaţia instalaţiilor de transport pe cablu.

Comentarii

Ultimă oră