Sari la conținut

Telefoanele şomajului tehnic: 0268/416.419 - Braşov, 021/4444000 - Naţional

telefoanele-somajului-tehnic-0268416419-brasov-0214444000-national

Patronii braşoveni care vor mai multe informaţii legate de şomajul tehnic sau zilele libere plătite pentru unul dintre părinţi pot suna la 0268/416.419, 0268/411960 int.120 si 121, au anunţat luni reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov. De asemenea, cei interesaţi pot adresa întrebările şi pe adresa de e-mail: brasov@anofm.gov.ro . „Pentru eficientizare în prelucrarea solicitărilor dumneavoastră, vă rugăm să menţionaţi la rubrica - Subiect – „solicitare informaţii şomaj tehnic şi numele societăţii”, precum şi un număr de telefon”, mai transmit reprezentanţii AJOFM Braşov.

De la începutul săptămânii există şi un dispecerat naţional. 021/4444000 – număr cu tarif normal este call center-ul pe care l-a pus la dispoziţie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) pentru angajatorii sau angajaţii care doresc să obţină informaţii suplimentare cu privire la acordarea şomajului tehnic.


      „Am decis ca opt angajaţi ai ANOFM să lucreze în acelaşi timp în sistem call-center, pentru a clarifica românii acolo unde există nelămuriri cu privire la şomajul ethnic. În cazurile în care apelanţii au nevoie să intre în legătură cu agenţiile teritoriale de care aparţin, operatorii din call-center îi vor direcţiona”, a declarat preşedintele ANOFM, Victor Picu.

Angajatorii, care sunt direct afectaţi de măsurile impuse odată cu declanşarea stării de urgenţă, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de plata indemnizaţiilor acordate salariaţilor în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toţi angajaţii lor, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Angajatorii afectaţi indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puţin 25% faţă de primele două luni ale anului şi care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toţi salariaţii, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata şomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru cel mult 75% dintre angajaţi care au contracte active la data intrării in vigoare a OUG.

Documentele necesare acordării şomajului tehnic pot fi depuse la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, precum şi a municipiului Bucureşti, prin poşta electronică, la adresa de email dedicată fiecărui judeţ, care are ca ID numele judeţului (ex: brasov@anofm.gov.ro ). În cazul judeţelor a căror denumire este formată din două cuvinte, acestea vor fi despărţite prin cratimă (ex: Caras-Severin@anofm.gov.ro).

Comentarii

Ultimă oră