Sari la conținut
teledon-national-pentru-statuia-lui-brancusi-cumintenia-pamantului

În 18 septembrie va fi organizat un teledon naţional la Televiziunea Publică din România în vederea strângerii de fonduri pentru achiziţionarea lucrării "Cuminţenia pământului" a sculptorului Constantin Brâncuşi.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, care a spus că se aşteaptă ca românii să doneze banii necesari.

Pentru achiziţionarea operei "Cuminţenia pământului" în ultima vreme au fost donaţii din ce în ce mai multe şi mai consistente. Dar încă nu s-a ajuns la suma trebuinciosă. Teledonul se organizează pentru a se strânge suma totală necesară pentru a se putea achiziţiona opera de artă.

Va fi un teledon maraton şi se doreşte ca multă lume să doneze la această campanie de achiziţie a statuii lui Brâncuşi : "Cuminţenia pământului"."

Liviu Iolu a reamintit că opera lui Brâncuşi trebuie achiziţionată până la 31 octombrie, iar campania de strângere de fonduri se încheie în 30 septembrie.

Realizată în 1907, "Cumințenia Pâmântului", alături de opere precum "Sărutul" și "Rugăciunea", marchează cea mai apreciată perioadă de creație a artistului Constantin Brâncuși. În prezent, ”Cuminţenia pământului” este în proprietatea moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuși în anul 1911. Statuia este evaluată la suma de 20 milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră