Sari la conținut
teatrul-sica-alexandrescu-premiat

Teatrul „Sică Alexandrescu” a obţinut două premii la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, care a avut loc la sfârşitul lunii ocombrie.

Teatrul „Sică Alexandrescu” a participat la festival cu două spectacole: "Un bilet spre fericire" de Spiró György şi "Fazanul" de Georges Feydeau. Actriţa Ligia Stan, interpreta rolului Maggy Soldignac, din spectacolul Fazanul, a obţinut Premiul pentru cel mai bun rol feminin secundar, iar spectacolul în care a jucat a obţinut Premiul publicului.
Dramaturgul francez Georges Feydeau este binecunoscut pentru farsele şi vodevilurile sale, fiind cel care a pus bazele comediei bulevardiere. Printre cele mai cunoscute şi jucate piese ce îi poartă semnătura se numără şi Fazanul, text  în care autorul „nu surprinde oamenii sau cum ar aspira ei să fie, ci îi surpinde, cu umor, aşa cum sunt. Cu cine ne vom întâlni la această degustare... de comic? În primul rând cu Pontagnac. Un cuceritor înveterat. El o urmăreşte pe frumoasa Lucienne până acasă, făcându-i avansuri. În timpul acesta, apare soţul Luciennei, care nu este altul decât Vatelin, un bun prieten de-al lui Pontagnac. Vatelin, cunoscându-l bine pe Pontagnac, îl iartă. Dar, un eveniment neaşteptat va semăna discordie: Maggy, fosta amantă a lui Vatelin, de pe vremea când acesta era la Londra, îl vizitează... De acest fapt profită Pontagnac, care îi spune Luciennei că Vatelin o înşală... Sătulă de escapadele soţului său, doamna Pontagnac, decide, la rândul ei, să divorţeze. Urmează o serie de împăcări şi despărţiri spectaculoase, pentru ca, în final, toată lumea să fie fericită... Doar Pontagnac este cel care va rămâne pe dinafară...Spectacolul braşovean poartă semnătura regizorului Cristian Hadji- Culea.

Comentarii

Ultimă oră