Sari la conținut

Şeful ultimului „Caritas” din Braşov -  Cooperativa Universul Familiei -  a fost trimis pe mâna procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Au crezut că-şi vor dubla agoniseala peste noapte însă s-au trezit şi cu banii daţi şi fără dobânzile promise. Este vorba despre cei aproape 400 de braşoveni care au depus bani la Asociaţia Universul Familiei. Preşedintele Consiliului Director al „mini caritasului” de Braşov este principalul suspect în acest caz fiind bănuit că a cauzat un prejudiciu de peste 2 milioane de Euro.

Un fost ambasador păgubit. Dosarul a ajuns pe masa procurorilor DNA. Printre cei păgubiţi se află un fost ambasador care a depus la Universului Familiei aproape 200.000 de euro. O femeie din Bran a crezut că-şi va dubla averea de 100.000 de euro cu ajutorul afacerii braşovene de tip Caritas. Lista însă poate continua: în total 390 de persoane au crezut în promisiunile celor de la Universul Familiei, adică visau la dobânda atragătoare de 30% promisă de angajaţii asociaţiei, asta în condiţiile în care băncile nu ofereau o dobândă mai mare de 10 procente.

Contracte mincinoase. Totuşi poliţişti au descoperit că preşedintele Consiliului Director a dispus angajaţilor între 2007 şi 2009 încheierea în condiţii ilegale a contractelor mincinoase. În caz de vinovăţie preşedintele consiliului director care a condus Asociaţia Viselor deşarte între anii 2007 şi 2009 riscă până la 20 de ani de puşcărie pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Comentarii

Ultimă oră