Sari la conținut
targ-de-paste-la-castelul-bran

În perioada 2-23 aprilie, Castelul Bran va fi gazda unui târg dedicate sărbătorilor de Paște, din care nu vor lipsi prezentările de costume populare, reconstituirea de tradiţii şi obiceiuri, expoziţiile de fotografii vechi sau lecţiile de încondeiat ouă de lemn pentru copii.

Astfel, în perioada 2-23 aprilie, repezentanţii Castelului lui Dracula vor amenaja mai multe încăperi unde vor fi reconstituite interioare țărănești din satul Mateiaș, prezentări de costume populare din colecția etnografică Gabriel Boriceanu sau lecţii de încodeiat ouă, pentru copii.

De asemenea, pe 8 aprilie, la castel va avea loc o expoziție de fotografii vechi ce înfățișează datini și tradiții locale. În plus, în zilele de Paște, se vor reconstitui obiceiuri străvechi din satul Mateiaș, aflat la confluența dintre Țara Oltului, Țara Bîrsei și zona Rupea.

Pentru copii, organizatorii au pregătit lecții de încondeiat ouă, pe care le pot păstra ca amintire, iar de Paște cei mici vor primi vizita Iepurașului, care va împărți ouă de ciocolată la castel, și vor putea să ia parte la vânătoarea de ouă.

Comentarii

Ultimă oră