Peste 700.000 de persoane din statul Filipine au fost evacuate preventiv din cauza Taifunului Melor, care s-a intensificat rapid în weekend pe măsură ce a avansat spre insula estică Samar. Luni, furtuna s-a diminuat însă, vântul reducându-şi viteza de la 215 kilometri pe oră la 165 kilometri pe oră, potrivit Centrului militar americano-filipinez de avertizare privind taifunul, scrie Mediafax.
Este de aşteptat ca taifunul să continue să se diminueze, ajungând la nivelul de furtună tropicală în următoarele 24 de ore, potrivit Centrului. Agenţia naţională filipineză pentru atenuarea efectelor dezastrelor a anunţat că aproximativ 725.000 de persoane au fost evacuate preventiv, majoritatea fiind din Insula Luzon. Potrivit acesteia, patruzeci de zboruri interne au fost anulate, aproximativ 8.000 de pasageri au fost blocaţi în port, scrie realitatea.net.


DE 8 ANI WWW.BRASOVULTAU.RO!  Portal de informaţii despre Braşov, din Braşov, pentru Braşov. Ştiri din sport, economic, monden , social, politic, sănătate, cultură şi turism. Informaţii de interes general , reportaje, anchete, galerie foto, ştiri video.  Cele mai proaspete știri sunt aici: www.brasovultau.ro