Sari la conținut

Tachinări NATO-Rusia pe tema sistemelor anti-rachetă

tachinari-natorusia-pe-tema-sistemelor-antiracheta

Alianţa Nord-Atlantică nu poate da curs solicitărilor Rusiei privind limitarea sistemelor antirachetă din cauza ameninţărilor balistice reprezentate de ţări precum Coreea de Nord, afirmă Frank Rose, un oficial din cadrul Departamentului de Stat american, citat de site-ul agenţiei Reuters.

„Nu avem de gând să acceptăm limitarea sistemelor antibalistice, deoarece avem nevoie de flexibilitate pentru a contracara o ameninţare dinamică şi evolutivă!, a declarat Frank Rose, adjunct al secretarului de Stat american responsabil de Controlul Armamentului. „Coreea de Nord dispune de o cantitate mare de rachete balistice şi le testează frecvent”, a adăugat oficialul american, explicând că rachetele nord-coreene pot atinge deja Coreea de Sud, Japonia şi posibil Statele Unite.

Rusia a exprimat preocupări majore în legătură cu sistemele antibalistice amplasate de Alianţa Nord-Atlantică în România şi Polonia. În 2015, Moscova a avertizat că va orienta rachete nucleare spre nave militare daneze în cazul în care Danemarca se va alătura sistemului antirachetă al NATO. Sursa www.mediafax.ro.

Comentarii

Ultimă oră