Sari la conținut
subiectele-date-la-romana-la-bacalaureat-

Ministerul Educaţiei a publicat pe edu.ro baremele  şi  subiectele date la proba de limbă şi literatură română de la bacalaureat, sesiunea din toamnă, pentru toate profilurile : real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic. Vezi aici detalii.

Elevii de la profilul Uman au primit la primul subiect un fragment de proză scris de Vasile Voiculescu, "Iubire magică". La cerința a II-a, li s-a cerut să scrie un text argumentativ despre "importanța literaturii universale", iar la ultimul și cel mai complex punct au avut de comparat două personaje dintr-un text dramatic.

La primul subiect, absolvenții de la Real au avut de răspuns mai multor întrebări pe baza unui fragment din nuvela "Budulea Taichii" de Ioan Slavici.
La al doilea subiect, elevii au avut de realizat un eseu, text argumentativ, de 15 rânduri despre "comunicarea în echipă".
La ultimul subiect, absolventii au avut de explicat legătura dintre două personaje dintr-o operă de comedie studiată. Fiecare dintre cele trei subiecte este notat cu 30 de puncte, iar 10 puncte sunt acordate din oficiu.

Pofesorii spun că subiectele au fost destul de grele, însă nu la fel de grele ca cele din vară.

Citeste mai mult: adev.ro/ms4fgv

Comentarii

Ultimă oră