Potrivit Agerpres, concluziile unui proiect de cercetare desfășurat pe parcursul a nouă ani, realizat de oameni de știință de la Institutul de Biotehnologie din Flandra, Universitatea Catolică din Leuven și Universitatea Vrije din Bruxelles, sunt considerate o descoperire revoluționară în studiul cancerului, cercetătorii clarificând în sfârșit modul în care efectul Warburg — un fenomen în cadrul căruia celulele canceroase descompun rapid zaharurile — stimulează creșterea tumorilor.
Publicat în jurnalul științific ''Nature Communications'', proiectul a fost inițiat în 2008, acesta punând accentul pe modul în care tumorile convertesc cantități semnificativ mai mari de zaharuri în lactat în comparație cu țesuturile sănătoase.
Deși fenomenul a fost intens studiat, până în prezent nu se știa cu certitudine dacă acest efect este un simptom al cancerului sau o cauză a acestuia. Însă, această nouă cercetare oferă dovada corelației dintre zahăr și activitatea oncogenă în celulele canceroase.
Fii primul care posteaza un comentariu la articolul Studiu: Zahărul amplifică agresivitatea cancerului.
Nume
Comentariu