Sari la conținut

Studiu: Zahărul amplifică agresivitatea cancerului

studiu-zaharul-amplifica-agresivitatea-cancerului

Oamenii de știință au descoperit că zahărul ''trezește'' celulele canceroase și amplifică agresivitatea tumorilor canceroase. Descoperirea ar putea avea un impact major asupra alimentației pacienților diagnosticați cu această problemă de sănătate.

Potrivit Agerpres, concluziile unui proiect de cercetare desfășurat pe parcursul a nouă ani, realizat de oameni de știință de la Institutul de Biotehnologie din Flandra, Universitatea Catolică din Leuven și Universitatea Vrije din Bruxelles, sunt considerate o descoperire revoluționară în studiul cancerului, cercetătorii clarificând în sfârșit modul în care efectul Warburg — un fenomen în cadrul căruia celulele canceroase descompun rapid zaharurile — stimulează creșterea tumorilor.

Publicat în jurnalul științific ''Nature Communications'', proiectul a fost inițiat în 2008, acesta punând accentul pe modul în care tumorile convertesc cantități semnificativ mai mari de zaharuri în lactat în comparație cu țesuturile sănătoase.

Deși fenomenul a fost intens studiat, până în prezent nu se știa cu certitudine dacă acest efect este un simptom al cancerului sau o cauză a acestuia. Însă, această nouă cercetare oferă dovada corelației dintre zahăr și activitatea oncogenă în celulele canceroase.

Comentarii

Ultimă oră