Sari la conținut

STUDIU. Unele bărbi conțin mai multe bacterii decât o toaletă publică

studiu-unele-barbi-contin-mai-multe-bacterii-decat-o-toaleta-publica

Toti hipsterii din Romania ar trebui sa fie foarte atenti la cele ce urmeaza. Microbiologii spun ca parul facial poate fi mai murdar decat o... toaleta, din cauza bacteriilor pe care le colecteaza.Potrivit stirileprotv.ro John Golobic, microbiolog din New Mexico, spune ca barba unui barbat poate fi mai murdara decat o toaleta publica, din cauza "bacteriilor rancede" retinute de parul facial. John Golobic a facut un studiu in cadrul caruia a analizat mai multe barbi, iar cocluzia lui este aceea ca in cele mai multe nivelul normal de bacterii este depasit, iar intr-un numar, din fericire, destul de redus de barbi, numarul bacteriilor este alarmant de mare, potrivit The Mirror.

Dr. Golobic a spus ca foarte multi barbati cu barba sunt expusi unor riscuri de infectii nebanuite. "De obicei, nimic nu ma mai surprinde, insa asta chiar m-a lasat fara cuvinte. Barba unui barbat poate fi mai murdara decat cel mai murdar lucru v-ati putea gandi".

Cercetatorul a explicat ca acest nivel ridicat de bacterii este cauzat de obiceiul unor barbati de a-si atinge cu mainile foarte des barba. "Incercati sa va tineti mainile cat mai departe de fata. De asemenea, spalati-va mainile cat mai des posibil", a spus Golobic.

Desigur, pentru a reduce cat mai mult orice risc, este recomandata si o igienizare temeinica a barbii.

Comentarii

Ultimă oră