În mod normal, ai crede că Facebook îți mănâncă timp prețios din viață, dar un nou studiu demonstrează contrariul. Desigur, nu putem să ne aventurăm până acolo cât să stăm non-stop pe Facebook pentru a trăi mai mult sau să luăm acest studiu drept literă de lege.

Comunicarea prin intermediul reţelelor sociale lungeşte viaţa utilizatorilor, sunt convinşi cercetătorii americani de la Universitatea California din San Diego.

Aceştia au efectuat o monitorizare a vieţii a peste 12 milioane de utilizatori cu vârsta cuprinsă între 25 şi 70 de ani. Rezultatele monitorizării au arătat că activitatea socială intensă şi menţinerea relaţiilor cu prietenii prin intermediul reţelelor de socializare influenţează pozitiv viaţa oamenilor, scrie Rador.

Toate datele despre utilizatori au fost colectate în şase luni. La final a reieşit că folosirea moderată a resurselor de Internet a dus la reducerea riscului de deces prematur cu 12%. Interesant este faptul că cea care a comandat această monitorizare este chiar reţeaua de socializare Facebook.

sursa: Realitatea Tv