Duminică, 17 iunie 2018, de la ora 12.00, în Sala Operei, în cadrul Studioului Experimental de Operă, va fi prezentată opera comică „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini, pe un libret scris de Giovacchino Forzano.

  De această dată, în prim plan vor fi studenţi ai Facultăţii de Muzică de la Universitatea Transilvania, alături de doi solişti ai Operei, iar spectacolul este realizat de Opera Braşov în parteneriat cu Facultatea de Muzică.

    Astfel, Opera Braşov completează „Luna Puccini”, ce i-a fost dedicată marelui compozitor italian, la împlinirea a 160 de ani de la naşterea sa şi totodată, oferă o rampă de lansare viitorilor cântăreţi de operă.

    Libretul se bazează pe un incident menţionat în „Divina Comedie” a lui Dante. „Gianni Schicchi” este cea de-a treia parte şi ultima din „Il Trittico” de G. Puccini – trei opere într-un singur act, cu teme diferite, compuse pentru a fi prezentate împreună. „O mio babbino caro” este una dintre cele mai cunoscute şi populare arii ale lui Puccini. Premiera operei „Gianni Schicchi” a avut loc la Metropolitan Opera din New York, pe 14 decembrie 1918, în cadrul Tripticului, şi a devenit un succes imediat.

   Acţiunea se petrece în Florenţa, în casa bătrânului negustor Buoso, care moare chiar în prezenţa rudelor sale, a căror vizită este motivată de aşteptata moştenire, deloc neglijabilă. Însă Buoso lasă averea lui toată unor călugări dintr-o mănăstire, printr-un testament deocamdată de negăsit. Rinuccio, nepotul favorit al lui Buoso, îl găseşte şi... cum este îndrăgostit de Lauretta, fiica lui Gianni Schicchi, va negocia predarea testamentului pentru propria sa fericire.

    În distribuţie se află, soliştii Operei Braşov: Alexandru Aghenie – Gianni Schicchi şi Liviu Iftene – Rinuccio.

   Participă studenţii Facultăţii de Muzică de la Universitatea „Transilvania” Braşov: Edith Adetu – Lauretta, Lövenberger Orsolya – Zita, Corina Purcărea – Betto di Signa, Gabriel Ştefan – Simone, Norbert Gârbea – Marco, Cristina Trandafir – La Ciesca, Mădălin Groza – Gherardo, Bianca Timaru – Nella, Denisa Topan – Gherardino, Cătălina Radu – Maestro Spinelloccio, Stela Jugaru – Ser Amantio di Nicolao, Mirela Holbea/Diana Suciu – Pinellino, Cătălina Radu – Guccio, Mădălina Groza – Buoso Donati.

   Regia spectacolului este semnată de Valentina Mărgăraş şi scenografia, de Rodica Garştea. La pian acompaniază maestrul Ovidiu Mezei.
  Proiecţie video: Alexandru Ştefan.

   Preţul biletelor este de 10 lei.