Sari la conținut

Ştefan Mandachi, iniţiatorul manifestului #şîeu, prezent joi la Braşov

stefan-mandachi-initiatorul-manifestului-sieu-prezent-joi-la-brasov

Ştefan Mandachi este unul dintre cei trei antreprenori care vor fi prezenţi la Conferinţa „Vreau să fiu antreprenor”, ce va avea loc la Centrul Cultural Reduta, în 11 aprilie 2019.

Antreprenori în devenire sau cu experienţă, tineri sau nu sunt aşteptaţi, în 11 aprilie 2019, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Reduta, unde va ajunge Caravana „Vreau să fiu antreprenor”. Evenimentul este organizat de Romanian Business Leaders, scopul lui fiind de a populariza ideea antreprenoriatului în rândul tinerilor.


    Ediţia din acest an va aduce în prim plan trei antreprenori de succes, aleși de organizatori.


    Primul antreprenor care va sosi să le vorbească brașovenilor, este Daniel Santa, proprietarul companiei de marketing şi evenimente Comparty. Lucrează în media de la vârsta de 16 ani şi a fost pe rând om de radio, de presă scrisă, ziarist sportiv, apoi a ales calea antreprenoriatului, devenind, la 21 de ani, proprietar de radio şi de agenţie de publicitate. Astăzi este deţinătorul cotidianului Observatorul de Covasna şi al site-ului covasnamedia.ro, este organizatorul diMansions Hit Music Festival, iar agenţia sa realizează servicii de marketing outsourcing sau publicitate pentru companii precum Autoliv, Purolite, NBHX, Pyroevents, Julius Meinl etc. Fiind pasionat de sport, Daniel a obţinut în acest an licenţa de impresar sportiv în atletism.

Al doilea antreprenor al evenimentului este Alina David. Alina deţine o firmă care face import, export şi distribuţie de peşte şi fructe de mare, o altă firmă care este importatorul tapetului Scandatex din fibră de sticlă şi o a treia firmă având ca obiectiv de activitate consultanţă în afaceri şi vânzări.


    Al treilea şi ultimul antreprenor care va vorbi publicului este Ştefan Mandachi, cunoscut pentru manifestul „România vrea autostrăzi - #şîeu”, care pe 15 martie 2019, la ora 15.00, a inaugurat simbolic primul metru de autostradă din Moldova. Acestui demers i s-au alăturat sute de companii şi zeci de mii de angajaţi care, timp de 15 minute, şi-au oprit activitatea şi au strigat în cor „#şîeu vreau autostradă”.


     Ştefan-Valentin Mandachi este un antreprenor şi avocat roman (funcţie din care s-a suspendat pentru un an ca formă de protest în cadrul campaniei demarate în martie 2019), fondatorul mai multor francize printre care şi cel mai mare lanţ de restaurante cu specific grecesc tip servire rapidă din România şi estul Europei, Spartan. În 2016 a urmat, timp de nouă săptămâni, cursurile intensive de cinematografie în cadrul şcolii de film New York Film Academy, din Los Angeles California. A regizat filmul de scurtmetraj „The Little Truth”, care a fost selecţionat în mai multe festivaluri de film. În 2019 a fondat alături de fratele său geamăn Asociaţia Umanitară Jeni Mandachi, în memoria mamei sale care a murit în 2018.

Comentarii

Ultimă oră