Sari la conținut

Steaua îşi joacă şansa pentru a continua în Europa

steaua-isi-joaca-sansa-pentru-a-continua-in-europa

Meci de totul sau nimic miercuri seară, în Elveţia, pentru Steaua! Roş-albaştrii nu au voie să piardă contra celor de la Basel, dacă vor să continue aventura europeană şi în primăvară. Un egal ar ţine în viaţă trupa din Ghencea, dar varianta ideală ar fi victoria. Un eşec ar echivala practic cu sfârşitul campaniei europene pentru sezonul 2013-2014.
Totul sau nimic… Pentru a fi sigur că echipa sa are şanse să plece cu toate cele trei puncte din Elveţia, antrenorul Laurenţiu Reghecampf a făcut deja planul de bătaie. Steaua va reveni la o aşezare clasică 4-2-3-1, iar miza iniţială va fi o defensivă cât mai solidă, care să menţină pericolul departe de mănuşile lui Ciprian Tătăruşanu. În al doilea rând, Reghe e conştient că echipa sa trebuie să marcheze goluri, astfel că a exersat faza ofensivă la antrenamente, insistând pe un procedeu-cheie: pressingul. Fundaşii elveţieni sunt solizi, dar uneori rudimentari! Antrenorul roş-albaştrilor doreşte ca elevii săi să recupereze cât mai multe baloane în jumătatea adversă, pentru a lansa atacuri letale. Reghecampf a subliniat la fiecare întâlnire cu presa, cât de important este pressingul, contra-pressingul şi „recuperarea mingii a doua”, transformând acest obiectiv într-un punct fix al antrenamentelor. Drept urmare, el va folosi o echipă de start foarte rapidă la Basel, în care şi-ar putea face loc Adi Popa sau Alex Chipciu, fotbalişti foarte buni de contraatac.
Pot fi surprinşi! Ex-rapidistul Ovidiu Herea, acum jucător în Ţara Cantoanelor la FC Sion, a vorbit, în urmă cu două săptămâni despre lacunele celor de la FC Basel. Elveţienii excelează la capitolul condiţie fizică, dar sunt şi foarte lenţi. „Dacă cei de la Steaua fac pressing avansat, agresiv, pot câştiga multe baloane, pentru că Basel are şi nişte jucători lenţi”.
„Prinţul”, lăsat acasă! Steaua a plecat marti dimineaţă spre Elveţia.  Laurenţiu Reghecampf n-a inclus în lot 3 jucători. Ionuţ Neagu, cel despre care antrenorul Stelei a anunţat că e accidentat, Gabi Iancu, în continuare pedepsit de conducere şi Adrian Cristea, pe care Reghecampf a decis să nu mizeze pentru acest meci.”Prinţul” a intrat la pauză în meciul cu Corona şi a avut o evoluţie foarte slabă. Probabil acesta e motivul pentru care n-a fost luat în lot pentru partida cu Basel.
Brigadă lusitană. O brigadă din Portugalia, cu Olegario Benquerenca la centru, va arbitra meciul dintre echipa Steaua şi FC Basel, programat miercuri seară, la ora 21.45, în Elveţia. Benquerenca va fi ajutat la cele două linii de Ricardo Santos şi Rui Tavares. Asistenţi suplimentari vor fi Manuel De Sousa şi Artur Dias, iar arbitru de rezervă Joao Santos.
Elveţienii vor primăvara LC. Principalul lui FC Basel îşi doreşte foarte mult ca echipa să se joace în primăvară, în faza următoare a Champions League. „Faţă de partida de la Bucureşti, atunci când am arătat bine doar 60-70 de minute, acum vrem victoria. De data aceasta avem toţi jucătorii valizi şi aşteptăm un rezultat mai bun”, a declarat Yakin la conferinţa de presă.

Comentarii

Ultimă oră