Sari la conținut
steagu-e-la-putere-

FC Braşov a câştigat jocul cu Corona Braşov din etapa a 14-a a Ligii I, cu scorul de 2-1 (2-0).  În tribune s-au aflat aproximativ 2.000 de fani ai galben-negrilor care şi-au încurajat echipa din primul până în ultimul minut al meciului.

FC Braşov s-a impus în meciul cu CoronaBraşov, scor 2-1 (2-0). Golurile au fost marcate de Mateiu în minutul 18 şi Buga în minutul 39 pentru FC Braşov, în timp ce pentru Corona a punctat Buş în minutul 69. A fost un meci cu două reprize diametral opuse. În prima parte stegarii au dominat autoritar şi şi-au creeat nenumărate şanse de a înscrie însă intervenţiile goalkeeperului Remus Dănălache au făcut ca scorul să nu fie unul de maidan. Chiar dacă Dănălache a făcut probabil cel mai bun meci al carierei, trupa lui Ilie Stan a reuşit să puncteze de două ori prin Mateiu şi Bunga. În partea secundă, jucătorii de la Corona au intrat mai bine în meci, au încercat mai mult şi chiar au reuşit să puncteze odată prin Buş în minutul 69. Trupa lui Jerry Gane putea să dea lovitura pe final de joc, însă şutul lui Buş a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Bordea. S-a terminat 2-1 pentru FC Braşov şi stegarii au acumulat 13 puncte, dar rămân pe ultimul loc retrogradabil, în timp ce cu doar 6 puncte acumulate până acum, Corona este în continuare lanterna roşie a Ligii lui Mitică.

Runda a 14-a din Liga lui Mitică. Iată rezultatele compelte ale etapei cu numărul 14 din Liga lui Mitică: Săgeata Năvodari - Astra Giurgiu 3-4, FC Vaslui - Petrolul Ploieşti 1-1, CFR Cluj - Dinamo Bucureşti 1-0, FC Botoşani - Ceahlăul Piatra Neamţ 0-1, FC Viitorul - Pandurii Târgu Jiu 0-1, Gaz Metan Mediaş - Concordia Chiajna 1-0, ACS Poli Timişoara - Oţelul Galaţi 1-0 şi Corona Braşov – FC Braşov 1-2. Meciul Steaua Bucureşti - Universitatea Cluj a fost amânat.

„Iliesta” a debutat cu o victorie. Ilie Stan a debutat cu o victorie pe banca tehnică a „stegarilor”, 2-1, cu Corona Braşov. Tehnicianul galben-negrilor a fost mulţumit de jocul echipei sale din prima repriza însă ceea ce a văzut în partea secundă l-a nemulţumit total. „Totul e bine când se termină cu bine. Am făcut o primă repriză foarte bună şi trebuia să conducem la pauză la o diferenţă de cel puţin cinci goluri. Am avut agresivitate, un pressing avnasat şi am jucat rapid. Ne-am creeat nenumărate ocazii însă ne-a lipsit concentrarea la finalizare. Am întâlnit şi un portar în zi mare. Am tremurat puţin în partea a doua. La pauză le-am spus jucătorilor că 2-0 este cel mai periculos scor, întrucât apare automulţumirea. Avem mult de muncă pentru a ieşi din zona aceasta a clasamentului, dar avem forţa necesară să o facem. Avem un lot valoros pentru fotbalul românesc şi este clar că locul nostru nu este acolo jos în clasament”, a spus Ilie Stan.

Gane dezamăgit de jucători. Ionel Gane, tehnicianul Coronei, a fost extrem de nemulţumit de evoluţia elevilor săi în meciul pierdut luni, scor 1-2, cu FC Braşov. „Am pierdut acest meci, pentru că am făcut o primă repriză foarte slabă. Nu îmi pot explica ce s-a întâmplat cu jucătorii mei. În minutul 20 aş fi fcăut deja trei schimbări, dar era prea riscant. Am avut noroc cu Dănălache, care a fost foarte inspirat şi a apărat foarte bine. În repriza a doua am echilibrat meciul şi pe final puteam să egalăm. Am pierdut trei puncte importante şi ne va fi greu să ne îndeplinim obiectivul. De acum toate meciurile sunt cruciale, dar dacă vom pierde cu Universitatea Cluj, misiunea noastră va fi una imposibilă. Dacă vom reuşi să cucerim trei puncte la Cluj, atunci am rămâne la o distanţă de şase, şapte puncte faţă de adversari şi am avea şanse să mai recuperăm”, a spus Jerry Gane.

O singură echipă sub Tâmpa. Autorul primului gol marcat de FC Braşov, în meciul cu cei de la Corona, Alexandru Mateiu, este de părere că punctele sunt cele mai importante după acest joc şi crede că ar trebui să fie o singură echipă puternică sub Tâmpa. „Cel mai important este că am câştigat. De mult timp nu ne-am mai bucurat de o victorie. Dar, acum acest meci a trecut, trebuie să ne pregătim foarte bine pentru că runda viitoare vom juca pe propriul teren cu CFR Cluj, mai sunt trei meciuri în tur şi trebuie să trecem cu bine peste ele. Nu ştiu ce să zic, dacă e cazul să mă pronunţ, dacă e loc de două echipe în Braşov. Eu cred că mai bine ne-am uni şi am face o echipă bună care să se bată acolo sus în clasament“, a spus Mateiu pentru Digi Sport.

Corona - FC Braşov 1-2 (0-2)
Au marcat: Buş 69’ - Mateiu 18’, Buga 39’
Stadion: Tineretului; Spectatori: 2000

Corona: Dănălache - Martac, Tudose, Asanovic (Damian 39’), Arce - Vl. Munteanu (Aguirre 79’), Dâlbea (cpt.), Miranda - H. Popa (Neacşa 58’), Buş, Brata.

Antrenor: Ionel Gane

FC Braşov: Mutu (Bordea 61’) - Vagner, Oltean, Machado, Serginho - Dias, Mateiu (Madeira 60’), Aganovic, Surdu - A. Cristea (Fonseca 84’), Buga (cpt.).

Antrenor: Ilie Stan

Cartonaşe galbene: Arce, Brata 89’, 90’+5 - Mateiu, Madeira, Bordea
Cartonaş roşu: Brata 90’+5

Arbitru: George Găman (Craiova)

Asistenţi: Octavian Şovre (Oradea), Sebastian Stoianov (Constanţa)

Rezervă: Marius Omuţ (Oradea)
Observatori: Dan Petrescu (Bucureşti) şi Florin Bătrânu (Timişoara)
Supervizor: Vali Alexandru (Bucureşti)

Comentarii

Ultimă oră