Sari la conținut
steagu-e-in-playoff

FC Brașov a câștigat jocul cu Șoimii Pâncota, din ultima etapă a sezonului regulat, scor 3-0, și a obținut astfel biletele pentru play-off. Galben-negrii vor începe lupta pentru promovare cu o zestre de 19 puncte, la două lungimi distanță de liderul Gaz Metan Mediaș care va avea 21 de puncte. La finalul partidei, antrenorii și jucătorii stegari au cântat alături de fan refrenul „Steagu nu moare”!

În ultima etapă a sezonului regulat, FC Brașov a primit vizita formației Șoimii Pâncota. Galben-negrii erau obligați să câștige pentru a se califica în play-off. Elevii lui Adrian Szabo au intrat pe teren extrem de motivați și acest lucru s-a văzut imediat pe tabela de marcaj. După șase minute scurse de la începutul partidei, Vagner a trimis o minnge lungă, Matei a preluat dintre doi adversari, i-a lăsat în urmă și a înscris cu un șut la colțul lung. Golgheterul Brașovului a punctat din nou în minutul 16. Pană l-a găsit excelent pe Matei, acesta a driblat un fundaș și și-a trecut în cont dubla. Galben-negrii au continuat să domine partida, iar oaspeții nu au amenințat în niciun fel poarta stegarilor. După pauză, Rusu a profitat de o gafă a apărătorilor de la Pâncota, a scăpat singur cu goalkeeperul oaspeților și a stabilit scorul final, 3-0 pentru FC Brașov. Cu cele trei puncte cucerite, Matei și compania s-au calificat în play-off și așteaptă acum decizia tribunalului din 6 aprilie să vadă dacă vor continua sau nu lupta pentru promovare.

Brașovul a fost mai bun. La finalul partidei, tehnicianul oaspeților, Zsolt Muzsnay, a recunoscut superioritatea brașovenilor. „Felicit FC Brașov pentru această victorie incontestabilă. Pentru noi a fost un test psihic să vedem în ce moment ne aflăm după scandalul care a fost după meciul cu UTA. Am capotat la capitolele atidudine și determinare. Mulți jucători nu s-au remontat dupa acel scandal. Eu sunt convins că se va schimba acestă situație și vom trata următorul meci cu totul altfel’’, a declarat Zsolt Muzsnay.

Szabo e optimist. Antrenorul stegarilor, Adrian Szabo, e de părere că FC Brașov poate fi surpriza plăcută a campionatului. Szabo speră ca miercuri, tribunalul Brașov să dea o soluție bună pentru echipa de sub Tâmpa și astfel galben-negrii să poată lupta în continuare pentru promovare. „Nu știu cum ar fi decurs jocul dacă nu am fi înscris repede cele două goluri. Am dominat meciul, chiar dacă nu au fost multe situații de gol. E bine că am reușit să ne calificăm în play-off. Lupta continuă în acest moment, iar în play-off se poate întâmpla orice. Noi ne-am făcut treaba pe teren, restul nu depinde de noi. Îmi doresc din tot sufletul ca miercuri să avem parte de o decizie favorabilă la Tribunal și să putem continua lupta pentru promovare. Eu sunt optimist”, a spus Szabo.
„Prima” a venit de la fani. Clubulbrașovean se află într-o situație extrem de grea din punct de vedere financiar. Fanii galben-negrilor, s-au mobilizat iar cei aproximativ 1500 de suporteri prezenți sâmbătă la meci au reușit să strângă în jur de 5.000 de lei, bani care au ajuns direct la jucători. Fotbaliștii și antrenorii echipei de sub Tâmpa au fost impresionați de gestul suporterilor brașoveni. „Le mulțumim suporterilor pentru susținere și pentru mobilizarea de la acest meci. Le multumim și sunt convins că vor veni în număr din ce în ce mai mare la următoarele partide. Aștept în continuare să vină lângă noi și instituții dar și oameni de afaceri din Brașov. Vrem să continuăm să ne luptăm pentru promovare și avem nevoie de orice sprijin. Fanii știu că jucătorii au strâns din dinți în ultimele luni și de aceea au făcut acest gest. Le mulțumim”, a spus Adrian Szabo.La finalul partidei, antrenorii și jucătorii stegari au cântat alături de fan refrenul „Steagu nu moare”!

Comentarii

Ultimă oră