Sari la conținut

Stațiunile întâmpină turiștii care sărbătoresc Anul Nou pe Rit Vechi

statiunile-intampina-turistii-care-sarbatoresc-anul-nou-pe-rit-vechi-in-romania

Moldovenii, ucrainenii dar şi românii au invadat pârtiile, hotelurile, pensiunile şi restaurantele. S-au înţeles de minune chiar dacă nu toţi vorbesc aceeaşi limbă. Sute de turiști petrec Anul Nou pe rit vechi în România.

România rămâne destinația preferată a moldovenilor pentru petrecerea Revelionului pe rit vechi, mai ales pentru că este aproape și deja cunoscută, spun reprezentanții Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

„Turiștii moldoveni consideră că oferim servicii de calitate la un preț foarte bun. Preferă România, deoarece au posibilitatea să vină cu transport propriu. Bugetul pentru Revelionul pe rit vechi începe de la 300 – 350 euro, maximum 500 – 600 euro/familie (doi adulți plus unul sau doi copii). Trendul pentru anul acesta este turismul balneo. Pe lângă Valea Prahovei și Poiana Brașov, care rămân în topul destinațiilor preferate de moldoveni, noutatea este dată de faptul că au existat cereri pentru Băile Felix, Sovata, Slănic Moldova și Călimănești – Căciulata”, a declarat Oana Constantinescu, secretar al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

  Creștinii pe Rit Vechi sărbătoresc trecerea în noul an în noaptea din 13 spre 14 ianuarie 2018, după calendarul Iulian. Gazdele au pregătit pentru sâmbătă seară petreceri cu bucate româneşti, pe muzica populară sau lăutărească, dar au adaptat oferta gastronomică și pentru a face față cerințelor tradiționale ale moldovenilor, rușilor sau lipovenilor.

Devenită o tradiţie pentru turiştii ruşi şi moldoveni, petrecerea Revelionului pe stil vechi, pe Valea Prahovei, prelungeşte sezonul plin din staţiunile montane.

Comentarii

Ultimă oră