Sari la conținut

Stategie de luptă antidrog derulată în județul Brașov

stategie-de-lupta-antidrog-derulata-in-judetul-brasov

Un gram de canabis costă între 50 şi 80 de lei. Produsele etnobotanice ajung până în 40 de lei, iar cea mai scumpă este cocaina care este comercializată chiar cu 100 de euro gramul. Aceasta este lista de preţuri practicată de dealerii din judeţ, dezvăluită de o analiză făcută de instituţiile specializate în lupta antidrog.
Un motiv suficient pentru dezvoltarea unei strategii de combatere a acestui pericol, mai ales în rândul tinerilor. Din această săptămână, judeţul deţine un astfel de document, prin votul celor din Colegiul prefectural.
Tinerii sunt ţinte uşoare pentru vânzătorii de droguri, fie ele cannabis, haşiş, etnobotanice sau chiar cocaină, cu toate că acest drog este cel mai scump pe piaţă.
Structurile Specializate de Combatere a Criminalităţii prin Serviciul Antidrog au capturat, anul trecut aproape şase kilograme de cannabis, iar în acest an, până acum, 4200 de plante de cannabis. Conform aceloraşi date oferite de instituţiilor specializate au mai fost ridicate de la consumatori sau traficanţi peste 10 mii de pastile ecstasy, doar anul trecut, şi 130 de bucăţi de la începutul lui 2014, dar şi alte droguri. În 2013 au fost trimise în judecată 60 de persoane pentru trafic şi consum ilicit de droguri, dintre care 38 au primit arrest preventive.
„Până în acest moment au accesat serviciile oferite de centrul nostru aproximativ 80 de persoane” a declarat Anda Samson, coordonator psiholog la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.
„În această conferință s-au evidențiat și prețurile la care se comercializează drogurile pe piață. Strategia va urmări stoparea consumului acestor produse, inclusiv în zonele turistice, deoarece aceste zone reprezintă un potențial de risc crescut” a adăugat Mihai Mohaci, subprefectul Brașovului.
Aşadar, Braşovul are o strategie de luptă antidrog. Votul pentru adoptarea documentului oficial a fost unanim şi a venit din partea tuturor reprezentanţilor de instituţii care fac parte din Colegiul prefectural. Pe baza acestei decizii, echipe mixte de inspectori vor duce campanii de prevenţie în întreg judeţul.
Specialiştii de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog vă pot ajuta să renunţaţi la consumul de droguri, alcool sau tutun. Centrul este situat pe strada Mureşenilor nr. 5. Tel. / fax: 0268.474.475; e-mail: cpeca.brasov@ana.gov.ro. Program de lucru: de luni până vineri, între orele 08.00 - 16.00.

Comentarii

Ultimă oră